Politie arresteert in de noordelijke provincie Chiang Mai één bende online romantische oplichters

CHIANG MAI:- Gisteren zijn er in het district Fang vierentwintig vermoedelijke “hybride” oplichters gearresteerd, de meeste van hen waren Chinese staatsburgers, zo verklaarde politie-inspecteur-generaal generaal Wissanu Prasartthong-osod.

De verdachten werden opgepakt in een resort in Tambon Mae Soon, zo vertelde generaal Wissanu, die ook hoofd is van de Royal Thai Police’s Combating Transnational Criminals and Illegal Immigrants Centre (CTIC).

Van hen waren er 20 Chinese staatsburgers, een Thai en drie staatlozen. Ze zouden zijn ingehuurd om een ​​romantiek-cum-investeringszwendel te runnen die op Thais en buitenlanders, met name Japanners hun liefdesspijlen gericht hadden.

Er werden óók 10 notebooks, 20 computerschermen, 10 centrale verwerkingseenheden (CPU’s), 244 gebruiksklare mobiele telefoons, zes simkaarten en twee thumbdrives in beslag genomen.

Generawl Wissanu zei dat de politie was getipt dat de verdachten de zwendel uitvoerden vanuit een resort en het pand binnenvielen.

Hij zei dat de bende nep-accounts voor sociale media en datingapps had gemaakt met knappe vrouwen wiens afbeeldingen waren gestolen van websites.

De 24 verdachten hebben inmiddels bekend dat ze tussen de 25.000-35.000 baht per maand betaald gekregen om de zwendel op te zetten. Ze werkten doordeweeks van 9.00 tot 21.00 uur en in het weekend van 12.00 tot 17.00 uur.

Ze werden beschuldigd van samenzwering om mensen op te lichten door zich voor te doen als iemand anders en frauduleuze informatie in een computersysteem te importeren.

De Chinese verdachten werden bovendien geconfronteerd met een extra aanklacht wegens het overschrijden van hun visum of het zonder toestemming in het koninkrijk verblijven.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Noord-Thailand 
Bron: Bangkok Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!