Het CCSA van Thailand overweegt vandaag het plan voor ‘groene zone’, waardoor sommige uitgaansgelegenheden binnenkort weer open kunnen gaan

BANGKOK:- Het ministerie van Volksgezondheid zal vandaag  een nieuwe Covid19 zonering voorstellen, waarbij sommige provincies moeten worden geclassificeerd als “groene zones”, aldus secretaris, dr. Kiattiphum Wongrajit.

Het voorstel van het ministerie aan het administratief centrum voor de Covid19 beheersing, het CCSA omvat de herziene zonering van alleen door Covid-19 getroffen provincies, met surveillance “groene zones” toegevoegd aan de huidige hoge surveillance “gele zones” en “blauwe zones” gepromoot voor  toerisme in het kleurgecodeerde systeem, zei hij.

Hoewel het ministerie geen verdere versoepeling van de Covid19 beperkingen voorstelt, kunnen de provinciale commissies voor overdraagbare ziekten in “groene zones” verdere versoepelingen overwegen en welke activiteiten mogen worden hervat, zei hij.

Er wordt algemeen gespeculeerd dat uitgaansgelegenheden in “groene zones” weer open mogen.

Een bron binnen het ministerie zei dat er onder de voorgestelde zonering 14 groene zone-provincies, 17 blauwe zone-provincies en 46 gele zone-provincies zijn.  Het laatste woord ligt echter bij de CCSA.

Khun Khathawut Thongthai, voorzitter van de Association of Entertainment Professionals, zei dat nachtclubexploitanten hoopvol zijn dat de CCSA de virusbeperkingen zal verlichten en bedrijven zal toestaan ​​te heropenen.

Hun vertegenwoordigers ontmoetten generaal Supoj Malaniyom, hoofd van het operationele centrum van de CCSA, op donderdag om de heropening van hun bedrijven te bespreken voorafgaand aan de CCSA-vergadering.

Supoj zei gisteren dat de voorgestelde heropening ter overweging zal worden doorgestuurd naar de CCSA, terwijl er criteria zijn om te bepalen of uitgaansgelegenheden kunnen heropenen.

Volgens Regeringswoordvoerder Thanakorn Wangboonkongchana zullen vandaag verdere versoepelingen van de virusbeperkingen worden overwogen na een nieuwe kijk op de Covid19 situatie in het land.

Het ministerie van Volksgezondheid kan overwegen om de waarschuwing eind deze maand te verlagen van niveau 3 naar niveau 2 als de neerwaartse trends aanhouden, zei hij.

Ondertussen zei vice-premier Wissanu Krea-ngam dat het mogelijk is dat het nooddecreet om Covid-19 in te dammen voor een korte periode wordt verlengd. Het decreet zou aan eind van deze maand aflopen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: Bangkok Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!