Politicus komt met het opmerkelijke plan om 10.000 Baht aan digitale valuta aan inwoners van Thailand te geven

BANGKOK:- Een kandidaat van de Thaise politieke partij Pheu Thai wil cryptovaluta gaan uitdelen aan de burgers.

De kandidaat, genaamd, Khun Srettha Thavisin stelt zich kandidaat voor de functie van premier van Thailand. Hij belooft dat elke burger in het land 10.000 Thaise baht (ter waarde van ongeveer (€ 270.-) in digitale valuta zal ontvangen als hij de verkiezingen in mei wint. Iedereen die 16 jaar of ouder is zou automatisch gratis mee kunnen doen aan ludieke voorstel.

De Bangkok Post maakt melding van deze ludieke actie. De hoofdadviseur van de Pheu Thai-partij, Paetongtarn Shinawatra, deelde de plannen met het lokale nieuwsmedium. De derde politieke partij van Thailand wil innovatie omtrent cryptovaluta en blockchain naar het Aziatische land toetrekken.

Thailand zou daarmee El Salvador achterna gaan. De overheid deelde $30 aan bitcoin uit aan burgers die zich registreerden bij de Chivo wallet.

Minister Thanakorn Wangboonkongchana maakt zich zorgen over het voorstel. Hij wil “meer details” zien en denkt dat “digitale valuta een grote uitdaging zal brengen met implicaties voor het hele financiële systeem van Thailand”. Ook vraagt men zich af waar het geld dat wordt uitgedeeld vandaan gaat komen.

“Het beleid is walgelijk. Denken ze echt dat de meeste mensen zo dwaas zijn?”

QHet is ook niet duidelijk om welke cryptocurrency het gaat. Omdat details ontbreken zijn het vooral geruchten, maar de berichtgeving lijkt niet al te positief:

“De 10.000 baht moet in een radius van 4 kilometer in de community worden uitgegeven in de zes maanden na het uitrollen van het project in een poging om internationale digitale valuta aan te trekken.”

Het heeft vooralsnog vooral veel weg van een populistische actie om stemmen te winnen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de Thaise media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!