đŸŽ„Â | De netlix film “Hunger”: opzichtig drama in Thaise keuken

EUROPA:- Gisteren is de maanden geleden aangekondigde Netflix film “Hunger” online gekomen, waarbij Ă©Ă©n van de issues is dat je kunt koken om daarmee mensen op te voeden, waardoor je het kokenkunt  beschouwen als een levensroeping. 

De twintiger Aoy (Khun Chutimon Chuengcharoensukying) ontdekt in Hunger het verschil tussen de twee. De kokkin maakt dagelijks overheerlijke noedelgerechten in het nederige etablissement van haar familie. Totdat ze op een dag wordt ontdekt door een souschef die haar uitnodigt voor een cook off in het chique restaurant van chef-kok Paul (Khun Nopachai Jayanama). Hij ziet mogelijkheden om Aoy te boetseren tot een van zijn volgzame koks. Maar in deze context beleeft de jonge vrouw niet erg veel plezier meer aan koken. In Pauls restaurant Hunger draait alles om prestige.

Maar Aoy weet natuurlijk dat koken ook een louterende werking kan hebben. Sowieso etaleert Paul zich van meet af aan als een kwezel, met oneliners als ‘echte winners zijn diegenen die de meeste honger hebben’. Honger moet je in die uitspraak niet letterlijk nemen, maar zien als een vorm van smachten naar perfectie. Die volmaaktheid uit zich in de esthetisch aangename gerechten die Paul bedenkt. Zoals in de openingsscùne: een soort zeevruchtentafereel met in het centrum een kreeft. Imposant maar ook protserig, lijkt filmmaker Khun Sitisiri Mongkolsiri te suggereren.

Hij lijkt in Hunger te stellen dat Thaise mensen zich misschien meer moeten bekommeren om mensen die echt honger lijden en die verlangen naar Aoys nederige fried rice. Die boodschap ligt er dik bovenop in het drama. Net als dat je kan worden verzwolgen door je passie; dat je roeping je grootste vijand kan worden. Dat Aoy aan het einde weer terugkeert in het restaurant van haar familie laat zich wel raden.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de Thaise media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Netflix 
Content: Omar Larabi
Bron: delagarde.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!