Britse bareigenaar van een bar in pattaya in de beruchte Soi 6 gearresteerd voor mensenhandel 

PATTAYA:- Een Britse bareigenaar en een Thaise vrouw zijn aangeklaagd voor mensenhandel nadat de politie van Pattaya de beruchte Soi 6 binnenviel op zoek naar minderjarige en verhandelde meisjes.  

De Brit, Mr. William Reece en de 31-jarige Jaranya Deeppair werden gearresteerd in de Flirt-bar van Nightwish Group, een bedrijf dat 27 bars in Pattaya exploiteert.  De arrestatiebevelen werden uitgevaardigd op 4 april, waarbij Reece en Jaranya werden beschuldigd van vrouwenhandel van Issan naar Pattaya, waar ze voor minder dan 1.000 baht gedwongen werden om in bars op Soi 6 te werken voor seks in illegale kamers op de bovenverdieping.

 Na de arrestaties werden ook de barmeisjes die bij “Flirt” werkten naar het politiebureau van Pattaya gebracht.  Als gevolg hiervan werd de volgende nacht een nog grotere aanval uitgevoerd op Soi 6.  

De hoofdcommissaris van politiek Pattaya, Kolonel Thanapong Phothi legde uit dat de aanval op Soi 6 van deze week bedoeld was om “het vertrouwen in het imago van Pattaya onder toeristen te vergroten”.  De arrestaties en het daaropvolgende politieoptreden hadden echter het tegenovergestelde effect: veel mensen bekritiseerden het harde optreden als schadelijk voor de belangen van toeristen.

Enkele dagen eerder had de politie de bars in Walking Street gesloten en toeristen gearresteerd om hun paspoorten en visa te controleren op te lange verblijven.  Deze maatregel stond in schril contrast met de pandemie van het coronavirus, toen de autoriteiten er alles aan deden om buitenlanders zich welkom te laten voelen.  Als reactie op de beschuldigingen bracht Nightwish een verklaring uit waarin ze de activiteiten van haar goedkope bars verdedigde en opmerkte dat de politie geen bewijs had gevonden van minderjarige meisjes of illegale activiteiten bij het flirten.

De verklaring impliceerde dan ook dat Reece en Jaranya erin geluisd waren: “Wij geloven dat de inval plaatsvond als resultaat van de onnauwkeurige getuigenis van een enkele persoon die werd betaald om een ​​valse getuigenis af te leggen, en we verwachten niet dat de aantijgingen waar zijn iets opleveren. 

Nightwish neemt haar verantwoordelijkheden serieus en geeft veel om het welzijn van al haar medewerkers.  We zouden ons nooit bezighouden met schadelijke praktijken.”

Olleke Bolleke in Pattaya

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!