PM-adviseur verdedigt iPhone-budget van 2,6 miljoen baht voor overheidsfunctionarissen

BANGKOK:- De adviseuse van de premier Prayut, khun Natthriya Thaweevong, verdedigde het budget van 2,6 miljoen baht dat de regering heeft uitgetrokken voor de aankoop van 111 iPhone 12’s voor haar ambtenaren, en zegt dat smartphones cruciaal zijn in dit digitale tijdperk.

Ze reageerde op de publieke verontwaardiging over het plan om 23 iPhone 12s aan te schaffen met 128 gigabyte (GB) opslagruimte voor ministers, directeuren-generaal en hoge ambtenaren tot C10-niveau, en 88 iPhone 12s met een 64 GB geheugen voor ambtenaren op het niveau van directeuren

Khun Thaweevong zei dat de telefoons bedoeld zijn om de iPhone 7 te vervangen die vijf jaar geleden aan ambtenaren werd gegeven.  Ze voegde eraan toe dat veel ambtenaren het zich niet kunnen veroorloven een nieuwe smartphone te kopen, dus besloot de regering in te grijpen.

De adviseuse zei ook dat het normaal is dat elk kantoor wat geld uittrekt om smartphones aan te schaffen, omdat de medewerkers hierdoor effectiever kunnen werken.

 Ze zei dat veel andere werkplekken het beleid zouden uitbreiden om de telefoonrekeningen van hun werknemers te dekken, waarna zij het publiek vroeg om het besluit van de regering te vertrouwen, aangezien het in het belang van iedereen is genomen.

Naar aanleiding van het tumult over de telefoons heeft de niet-gouvernementele organisatie Mirror Foundation de regering gevraagd om de oude iPhones te doneren aan kinderen die smartphones nodig hebben om online cursussen te volgen.

Op de vraag of de stichting contact heeft opgenomen met het secretariaat van de premier, zei mevrouw Thaweevong dat de stichting nog geen formeel verzoek heeft ingediend, wat nodig zal zijn omdat de gebruikte telefoons staatseigendom zijn.

De stichting reageerde daarop door een bericht op Facebook te plaatsen waarmee ze vermelden dat ze een brief naar het regeringskantoor heeft gestuurd, de stichting heeft ook gevraagd om gebruikte smartphones van andere kantoren te doneren aan kansarme kinderen, zo stond op Facebook te lezen

Khun Mongkolkit Suksintharanon, parlementslid en leider van de Thaise Beschaafde Partij, zei op Facebook dat het jammer is dat, hoewel de regering het zich niet kan veroorloven om de prijs van rijst en rubber te verhogen, terwijl ze wel proberen om luxe,dus dure artikelen voor haar ambtenaren aan te schaffen.

Khun Piyawat Phansaichuea, parlementslid van de Pheu Thai-partij voor Yasothon, zei dat hij véél klachten heeft ontvangen van rijstboeren die geen enkele hulp van de regering hebben gekregen, aangezien de regering ervoor kiest te wachten tot de begroting voor volgend jaar is goedgekeurd.

Hij zei dat het ironisch is dat de regering zei dat ze zich geen noodhulpprojecten kan veroorloven, maar dat ze wel budgetten voor wapens en smartphones voor hun ambtenaren kunnen vinden.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!