Thailand wilt 400.000 legale gastarbeiders uit de buurlanden toelaten

BANGKOK:- De Thaise regering wil tot 400.000 arbeidsmigranten uit drie buurlanden legaal in Thailand laten werken om op te treden tegen illegale smokkelaars die arbeidsmigranten over de groene grens naar Thailand brengen, wat kan resulteren in een hoog risico op Covid19 infecties.

Daarmee citeert uw nieuwsbeer de woordvoerster van het administratief centrum voor de Covid19 beheersing, het CCSA, die het een en ander tijdens haar wekelijkse praatje bekend maakte.

“De Minister van Arbeid, khu. Suchart Chomklin zei dat hij met zijn collega’s uit Laos, Cambodja en Myanmar had gesproken over de groeiende behoefte van Thailand aan eenvoudige arbeiders van ongeveer 400.000 mensen”, vertelde Dr.  Taweesilp.  

“Om te beginnen zal Thailand eerst screening- en quarantainecentra gaan opzetten in de vijf grensprovincies Tak, Ranong, Nong Khai, Mukdahan en Sakaeo, waar migrerende werknemers die negatief testen op Covid19 virus zich kunnen registreren om legaal in Thailand te werken”, zo verklaarde de CCSA-woordvoerster

Ze voegde eraan toe dat de stap zou betekenen dat bedrijven niet langer een beroep hoeven te doen op de diensten van illegale smokkelbendes om arbeiders uit buurlanden naar Thailand te halen.  “De 400.000 arbeiders die legaal het land in mogen, zullen vrij zijn van Covid-19 en zijn essentieel voor het herstel van de Thaise economie”, aldus Taweesilp.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!