Plannen om Thaise burgers vanuit Myanmar te evacueren

~STAND BY STAAN~
(Klaar om in actie te komen)

BANGKOK:- Thailand heeft een plan opgesteld om Thais uit Myanmar te evacueren als de situatie dit vereist, zo liet premier Prayut Chan-o-cha weten.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft nauw samengewerkt met Thaise functionarissen in Myanmar.  Er zijn voorbereidingen getroffen als een eventuele evacuatie nodig wordt, zei generaal Prayut tijdens het beantwoorden van een mediavraag over de voorbereiding van vliegtuigen door de Royal Thai Air Force (RTAF) om Thais uit Myanmar te evacueren.

De premier zei dat de situatie dat punt nog niet heeft bereikt.

Ondertussen verklaarde Khun Thanat Chanamphai, directeur Burgerzaken en woordvoerder van de luchtmacht, dat Air Force-chef ACM Airbull Suttiwan Wing 6 opdracht had gegeven om C-130-transportvliegtuigen voor te bereiden om Thais uit Myanmar te evacueren.

“De chef van de luchtmacht heeft het transportvliegtuig stand-by gezet sinds de protesten tegen de militaire staatsgreep in Myanmar begonnen.  Als de regering een evacuatie beveelt, wordt het vliegtuig onmiddellijk verzonden ’’, aldus de woordvoerder.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken zou de situatie beoordelen, zei hij, en de autoriteiten hielden de situatie in Myanmar nauwlettend in de gaten.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Reuters.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!