Komende dagen stormen en wind voorspeld in grote delen van Thailand

~APRIL DOET WAT HIJ WIL~
(April geeft onvoorspelbaar weer)

BANGKOK:- Het Thaise weerbureau heeft vanmorgen vroeg laten weten dat er in het noordoosten, oosten, noorden, midden en het hogere zuiden van 3-6 april spontane zomerstormen, windstoten en zelfs hagel worden verdacht.

De Meteorologische Dienst waarschuwde dat het slechte weer eerst naar het noordoosten en oosten zou trekken, en vervolgens naar het noorden en de centrale vlakten, inclusief Bangkok, en daarna zal het hogere zuiden worden beïnvloed.

Tijdens stormen moeten mensen open gebieden vermijden en niet in de buurt van grote bomen of grote reclameborden schuilen. Boeren wordt aangeraden voorzorgsmaatregelen te nemen tegen gewasschade.

De stormen worden aangevoerd door een gematigd hogedruksysteem vanuit China, dat zich over boven-Thailand en de Zuid-Chinese Zee beweegt.

Sterke wind en golven van 2 tot wel 3 meter hoog zijn waarschijnlijk in de Andamanse Zee, met hogere golven die tijdens onweersbuien worden opgewekt. De bewoners in het zuiden moeten zich voorbereiden op hevige regen.

De scheepvaart in de Andaman moet tijdens deze periode voorzichtig te werk gaan en kleine boten moeten aan land blijven, zo besloot het Thaise weerbureau het weerbericht van deze morgen.

Olleke Bolleke in Thailand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!