Phuket wilt vanaf oktober gevaccineerde toeristen toelaten zonder quarantaineplicht

~NOOD ZOEKT BROOD~
(Zonder geld is men tot veel bereid)

THAILAND:- Het in Zuid-Thailand gelegen eiland Phuket in Thailand hoopt vanaf oktober gevaccineerde toeristen te kunnen verwelkomen zonder restricties. Het eiland wil dat deze reizigers de verplichte 14-daagse quarantaine van het land kunnen overslaan en weer korte vakanties naar Thailand kunnen boeken.

Ook is Phuket van plan om tegen 1 september 70% van zijn eigen inwoners te hebben gevaccineerd, in de hoop dat dit tot groepsimmuniteit zal leiden.

Phuket in Thailand wil per oktober weer open voor gevaccineerde toeristen, zo schrijft Bloomberg. Voor de reizigers die het vaccin al hebben gehad, zullen dan geen extra maatregelen meer gelden.

De Thaise grenzen zijn op dit moment al wel openen voor buitenlandse reizigers, maar alleen zogenaamde ‘long term travellers’ krijgen daadwerkelijk toegang. Dit zijn reizigers die meer dan twee weken door het land willen reizen.

Voordat er aan een vakantie in Thailand kan worden begonnen, moeten er namelijk eerst een verplichte quarantaine van 14 dagen, in een door de overheid aangewezen locatie, worden afgerond. Tijdens deze quarantaine worden de vakantiegangers getest op het coronavirus.

Maar als het aan Phuket ligt, één van de grootste toeristenbestemmingen van Thailand, kunnen al die regels straks van de baan. Het eiland wil voor 1 september 70 procent van zijn ruwweg 400.000 inwoners vaccineren, wat tot groepsimmuniteit van de lokale bevolking zou moeten leiden.

Vanaf dat moment wil het eiland dan ook weer toegang bieden aan toeristen die voor korte tijd naar Thailand afreizen en hun prik al hebben gehad. 

Thaise toeristensector leidt zwaar onder pandemie

Het plan, dat “Phuket First October” wordt genoemd, moet voor het inwerking treedt, nog door de Thaise regering worden goedgekeurd. Volgens de voorzitter van de Thaise toerismebureau, Bhummikitti Ruktaengam, is het zaak dat die toestemming er snel komt.

“We kunnen niet langer wachten”, zegt Ruktaengam. “Als we dit winterse hoogseizoen missen, missen we nog een jaar aan inkomen en dat gaat de sector niet overleven.”

De Thaise economie, die zwaar steunt op het toerisme, kreeg een flinke klap te verduren door de pandemie. Toerisme bedraag bijna 11% van het Thaise BBP en in 2019 leverde de sector Thailand zo’n 64 miljard dollar op. 

In 2020, het jaar waarin internationaal reizen zo goed als verdampt is, daalden de inkomsten van deThaise toeristensector tot zo’n 28 miljard dollar.

Phuket wil daarom zo snel mogelijk zoals van ouds toeristen kunnen verwelkomen zonder COVID-gevaar of lange quarantaines.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: file photos 
Vertaling: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: www.insider.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!