Hulppakket voor negen miljoen werknemers in Thailand

~DIE DE KOREN VAN EEN ANDER MEET, IS DWAAS INDIEN HIJ ZICH VERGEET~
(Ieder beroep heeft bepaalde voor- en nadelen)

BANGKOK:- Premier Prayut Chan-o-cha heeft gisteren, woensdag 3 februari groen licht gegeven voor financiële hulp om de benarde situatie van socialezekerheidswerkers te verlichten.  De begunstigden zullen ongeveer negen miljoen werknemers zijn van particuliere bedrijven die vallen onder artikel 33 van de socialezekerheidswet (SSA).  Ze waren tot dusver uitgesloten van de Covid-19 hulppakketten van de regering.  

Verwacht wordt dat elke werknemer vanaf volgende maand een wekelijkse betaling van 1.000 Baht ontvangt tot een maximale uitbetaling van 3.500 tot 4.500 Baht.  

Het hulppakket moet volgende week nog worden goedgekeurd door het kabinet.  “We laten niemand achter”, zo schreef premier Prayut op zijn Facebookpagina.

“Tegelijkertijd zijn we vastbesloten om vooruit te kijken en de richting te bepalen voor de post-pandemische economie.”  

Om in aanmerking te komen voor assistentie, moet een werknemer een Thais staatsburger zijn, ten minste 18 jaar oud, verzekerd volgens sectie 33 en wiens bankdeposito’s niet hoger zijn dan 500.000 Baht.  

Het hulpprogramma kost Thaise de regering ongeveer 40 miljard baht. 

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Governments foto
Vertaling: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!