Phuket wilt een ‘endemische’ vakantiebestemming genoemd worden 

PHUKET:- Dit zuidelijke gelegen eiland biedt zichzelf aan als de eerste provincie die de verspreiding van Covid19 virus als endemisch verklaart, ondanks een groeiend aantal besmettingen onder toeristen, zo maakte een lokale functionaris bekend.

“Phuket zou graag de eerste provincie zijn voor deze benoeming “, zo vertelde vice-gouverneur van Phuket, Khun Pichet Panapong gistermiddag .  “Ik hoop dat dit de bezorgdheid over het virus zal wegnemen en in plaats daarvan de focus zal verleggen naar economisch herstel.”

De endemische status wordt gegeven als het infectiepercentage van een provincie niet hoger is dan 10.000 nieuwe gevallen per dag, terwijl het sterftecijfer niet hoger is dan 0,1%, en meer dan 80% van de risicopatiënten twee doses coronavirusvaccin heeft gekregen, zei hij, daarbij verwijzend naar de publicaties van het Nationaal Comité voor overdraagbare ziekten.

Khun Pichet zei dat de provincie de regering ook zal vragen om de quarantaineperiode te verkorten van 10 naar vijf dagen.

In de eerste vijf dagen moet een besmet persoon thuis, in een ziekenhuis of ziekenhuis in quarantaine worden geplaatst voordat hij onder strikte Covid19 preventiemaatregelen zich onder de mensen mag begeven.

Khun Pichet hield vol dat Phuket veilig is omdat het over voldoende middelen beschikt om voor de lokale bevolking en bezoekers te zorgen.

De provincie heeft ook het inenten van jonge kinderen versneld, samen met verschillende maatregelen, waaronder het verplicht stellen van mondkapjes , zei hij.

Het infectiepercentage onder toeristen is echter nog steeds een groot probleem, aangezien tot 3% van hen besmet bleek te zijn, terwijl 4% werd gedetecteerd in tweede tests, zei hij.

Afgelopen zaterdag registreerde Phuket 549 binnenlandse besmettingen, waaronder 67 van mensen onder de sandbox-regeling en 49 van de Test & Go-regeling.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Bangkok Post
Content: Olleke Bolleke in Zuid-Thailand
Bron: Bangkok Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!