Boyztown in Pattaya schudt het imago van een spookstad van zich af

PATTAYA:- Sinds het nieuwe jaar is er een Boyztown-revival aan de gang. Na ongeveer twee jaar duisternis en wanhoop doet Boyztown in deze kustplaats een serieuze poging om weer op de homotoeristische kaart te komen.  De felle lichten zijn terug, de straat is voorzien van vloerbedekking als een voetgangerszone en de nieuwe blitse bar Pikky’s is het gesprek van de dag.  

Omdat nachtclubs nog steeds verboden zijn onder de door het leger gesteunde Covid-beperkingen van de Thaise regering, hebben verschillende café en pubs zichzelf  omgedoopt tot restaurant, terwijl straattheater – met dragartiesten en krachtpatsers – stipt om klok van 21:00 uur begint.

Niemand beweert dat de revival van Boyztown een replica is van de homoseksuele jaren negentig toen de straat iedere avond vol afgeladen was.

In 2022 kampt Pattaya met een gebrek aan internationale toeristen, terwijl de vergrijzende expatpopulatie van voornamelijk Europese gepensioneerden krimpt door ouderdom en velen die elders hun ‘heil’ zochten.

Desalniettemin is er een stroompje nieuwkomers onder de Test and Go-pandemievoorschriften van de regering, terwijl de gayscene uit Bangkok in de weekenden veel in Pattaya aanwezig is.  De landelijke sluitingstijd van 23.00 uur voor vergunde panden is echter een enorme belemmering, maar dat geldt voor héél het koninkrijk.

Boyztown heeft altijd een chique uitstraling gehad.  De zitplaatsen, de omgeving, de glamour, de shows en de eye-candy hebben altijd de rivaliserende homowijken van Sunee Plaza (nu een grotendeels verlaten woestenij) en Jomtien Complex (een groep van dezelfde open straatbars) verslagen. 

De drankprijzen van Boyztown waren altijd historisch hoger, hoewel zelfs dat probleem nu mogelijk wordt herzien.  De nieuwe bar Pikky’s heeft al zijn bierprijzen zijn 100 baht.

Vooral dankzij apps voor homocontact en sociale media in het algemeen is de internationaal georganiseerde homoscene sterk in verval.  Ongeveer de helft van alle homocafés en -clubs ter wereld zijn de afgelopen vijf jaar gesloten, een trend die wordt aangemoedigd maar zeker niet is begonnen door het coronavirus.  De locaties die overblijven, bieden ontspanning en sociale omgang met leeftijdsgenoten, functies die internet niet kan recreëren, zelfs als Zoom doet alsof.  Pattaya heeft het geluk om georganiseerd en professioneel entertainment aan de mix toe te voegen, meestal verzorgd door transgender cabaretiers.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: The Pattaya Mail
Content: Olleke Bolleke in Oost-Thailand
Bron: The Pattaya Mail

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!