Phuket mag vanaf 1 oktober als eerste in Thailand weer een glaasje wijn bij het eten schenken

PHUKET:-  In een besluit dat het “Sandbox project” van Phuket drastisch moet helpen en de economie moet stimuleren, heeft de CCSA de eerste goedkeuring gegeven aan een bevel om vanaf 1 oktober alcohol te verkopen en te consumeren in restaurants. 

Thailand heeft al maanden een nationaal verbod op alcoholgebruik in groepen en in bedrijven met een recentelijke hardhandige optredens tegen overtreders, helaas is deze toestemming alleen van toepassing op Phuket.

Hoewel het bevel uitgaansgelegenheden zoals bars, nachtclubs, pubs en karaoke niet heropent, staat het wel toe dat bier en alcohol worden verkocht in restaurants en dat klanten daar kunnen drinken.  De regel is van toepassing op openluchtrestaurants en restaurants met airconditioning, zolang de gezondheids- en veiligheidsmaatregelen van het Phuket Communicable Disease Committee in acht worden genomen.

Om in aanmerking te komen voor de alcoholconsumptieversoepeling, moet elke werknemer volledig worden gevaccineerd in een restaurant met personeel dat wekelijks wordt getest op Covid-19.  Klanten moeten ook volledig zijn gevaccineerd en restaurants zijn verplicht om het vaccinatiebewijs en een identiteitsbewijs te controleren voordat ze toegang krijgen.

De volgorde is restrictiever voor restaurants met airconditioning, waardoor ze kunnen openen met tafels op een afstand van 1 meter van elkaar en slechts 4 tot 6 personen per tafel.  Ze zouden op 50% van hun capaciteit mogen werken.

Dineren in de open lucht zal minder beperkend zijn en mag open op 75% van de capaciteit.  Het bevel zou zelfs livemuziek toestaan, maar zou worden beperkt tot de soloartiest, duo’s of trio’s, waarbij iedereen een masker of gezichtsscherm moet dragen, behalve de zanger, en met het optreden op 2 meter afstand van de tafels.  Artiesten zouden niet mogen mixen en socializen met klanten.

Telkens wanneer een personeelslid besmet met Covid19 virus besmet is, zal het restaurant een week gesloten moeten worden, terwijl bij een ontdekte besmetting van een klant het bedrijf 3 dagen moet sluiten.  Deze sluitingsbeperkingen zouden aan verandering onderhevig zijn.

Premier Prayut Chan-o-cha leidde maandag een online bijeenkomst van de CCSA, waar het voorstel voor het eerst werd gedaan, volgens de gouverneur van Phuket, Narong Woonciew.  De PCDC heeft een vergadering bijeengeroepen om alle richtlijnen te bespreken voordat het definitieve bevel wordt uitgevaardigd om op 1 oktober in Phuket in werking te treden, waarbij het bevel vanmorgen wordt vrijgegeven.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Vertaling: Olleke Bolleke in Zuid Thailand
Bron: The Thaiger

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!