Dit jaar alleen al zijn er in Thailand 200 politieagenten schuldig bevonden aan wangedrag

BANGKOK:- Premier Prayut Chan-o-cha eist onmiddellijke en strenge maatregelen tegen politieagenten die schuldig zijn bevonden aan wangedrag.  Sinds januari zijn 176 agenten van het korps Koninklijke Thaise politie schuldig bevonden aan wangedrag.

De premier heeft gisteren een ontmoeting gehad met de hoofdcommissaris van het bureau van de Koninklijke Thaise politie omde meest recente gevallen van wangedrag van de politie te bespreken.  

De commissaris vertelde dat sinds afgelopen januari 131 politieagenten zijn bestraft wegens wangedrag, 38 officieren uit dienst zijn genomen en 7 officieren zijn ontslagen.  Deze maand zijn 28 officieren gedisciplineerd, 23 ontslagen en 5 officieren uit dienst genomen.

Één van de meest spraakmakende zaken betreft een voormalige politiecommissaris die bekend staat als “Joe Ferrari” en zes van zijn ondergeschikten die ervan worden beschuldigd een verdachte te hebben verstikt in een poging om 2 miljoen baht af te persen.  De zeven agenten worden vastgehouden in de Klong Prem Central Prison in Bangkok.

De woordvoerder van het RTP, majoor-generaal Yingyot Thepjamnong, zegt dat de disciplinaire maatregelen tegen de politie bewijzen dat de commissie wangedrag onder agenten serieus neemt.  Yingyot voegt eraan toe dat als het wangedrag van officieren betrekking heeft op strafzaken, ze zullen worden gestraft via de gerechtelijke procedure.

 We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Vertaling: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Thaiger

Eén gedachte over “Dit jaar alleen al zijn er in Thailand 200 politieagenten schuldig bevonden aan wangedrag”

 1. Ik haal ze er zo uit.
  Lichtbruine broek met wit t-shirt.
  Lopen alsof er tennisballetjes onder de oksels zitten.
  Allerhande atributen aan de riem hangen, waaronder een blaffer.
  Hebben een air om zich heen hangen van: niks kan mij gebeuren.
  Vooral aanwezig bij markten winkelcentrum etc.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!