Het muziekfestival van Pattaya is verplaatst naar november, zo liet burgemeester Khunplume weten.

PATTAYA:- De burgemeester van Pattaya, Sonthaya Khunplume, sprak gistermiddag met de lokale pers en kondigde aan dat het Pattaya Music Festival, het eerste “geplande” evenement in ongeveer een half jaar in Pattaya, zal worden verplaatst naar november.

Het festival, dat nog definitieve goedkeuring nodig heeft van het administratief centrum voor de Covid19 beheersing, het CCSA, zou over meerdere weekenden plaatsvinden en een manier zijn om de heropening van de stad voor gevaccineerde buitenlandse toeristen te “starten”. 

Volgens de burgemeester en het CCSA, zijn Pattaya en andere gebieden aangewezen om in november te “heropenen” in plaats van de maand oktober. 

Als gevolg hiervan, en op basis van suggesties van relevante instanties, is Pattaya terug verhuisd  het plan om van het weekend van 22 oktober tot het weekend van 5 november een muziekfestival te organiseren.  Dit zal ook dienen als het officiële “welkom terug” voor Pattaya voor zowel binnenlandse als buitenlandse toeristen. Dit muziekfestival is vooral gericht op binnenlands toerisme, iets dat altijd is geweest.

Zoals eerder aangegeven heeft het festival nog goedkeuring nodig van de CCSA, juist omdat groten evenementen en bijeenkomsten nog steeds verboden zijn. De kustplaats Pattaya kent een maximum scholingsverbod van 25 mensen en heeft bovendien een avondklok die nog steeds van kracht is, hoewel deze naar verwachting/hopelijk in november wordt opgeheven.  

De burgemeester heeft er echter vertrouwen in op basis van gesprekken met de centrale overheid dat goedkeuring zal worden gegeven voor het evenement, en stadsleiders gaan door met de planning.  Pattaya organiseerde eerder tijdens de pandemie met succes openluchtmuziekfestivals met sociale afstand, beperkte zitplaatsen en andere voorzorgsmaatregelen en is van plan het dit jaar wederom te doen.  

Pattaya hoopt in november voor 80% van de inwoners volledig gevaccineerd te hebben en verwacht dat de meeste bezoekers uit de omgeving van Bangkok komen, die ook volledig gevaccineerd zijn.

De burgemeester verklaarde dat details over toegang tot het evenement, regels, line-up en meer informatie in de komende weken zullen worden vrijgegeven.  Hij sloot af met te zeggen dat functionarissen van Pattaya alle knowhow van andere landen die al weer met festivals waren begonnen hadden opgenomen, zodat er niets is wat een succesvol evenement in de weg zou staan.

In afwachting van de goedkeuring van CCSA, klopt het hart van uw nieuwsbeer in alle verwachting.

Olleke Bolleke in Oost Thailand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!