Phuket komt binnen 24 uur terug op het besluit om de mondkapjes verplichting af te schaffen

PHUKET:- De autoriteiten van Phuket hebben hun bevel ingetrokken om mensen vrij te stellen van het dragen van een masker op stranden, openbare parken en andere plaatsen.

De order, dat werd uitgevaardigd door gouverneur Narong Woonciew, kwam de dag later nadat het mandaat voor het dragen van een masker op woensdag werd opgeheven.

Volgens het nieuwe order moeten de mensen nog steeds een mondkapje buitenshuis, in een voertuig of op openbare plaatsen dragen, behalve wanneer ze eten, drinken, sporten in open ruimtes of hun gezicht laten zien om hun identiteit aan de autoriteiten te bevestigen.

In het bevel van de gouverneur stond dat de laatste richtlijn in overeenstemming was met de verlenging van het nooddecreet, dat preventieve maatregelen tegen Covid-19 in toeristische provincies zal behouden.

“Daarom zullen er nog steeds maatregelen worden genomen om onhygiënisch gedrag, zoals het niet dragen van maskers, te voorkomen”, aldus het Phuket-bevel.

Overtreders kunnen een boete van maximaal 20.000 baht krijgen op grond van artikel 51 van de Overdraagbare Ziektewet van 2015.  Ze kunnen ook worden beschouwd als in strijd met het Noodbesluit van 2005 en kunnen een gevangenisstraf van maximaal twee jaar en/of een boete van maximaal 40.000 baht krijgen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Zuid-Thailand
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!