De hoofdstad Bangkok van Thailand overweegt om de maximumsnelheid in gevaar gevoelige gebieden te verlagen

BANGKOK:- De gouverneur van Bangkok, Chadchart Sittipunt, verklaarde gisteren dat het stadsbestuur een maximumsnelheid van 80 kilometer per uur mag overwegen om frequente verkeersongevallen op bepaalde locaties te voorkomen.

Hij zei dat dit zou kunnen beginnen met de lange bocht voor de Criminal Court op Ratchadaphisek Road, die vanwege de frequente dodelijke ongevallen de bijnaam “100-Body Curve” heeft gekregen.

 “De Bangkok Metropolitan Administration kan de maximumsnelheid hier van 120 km/u beperken tot zelfs nog 80 km/u.  Dit zal later in detail worden overwogen’, vertelde de nieuw gekozen gouverneur aan verslaggevers terwijl hij de plaats inspecteerde van een ander dodelijk verkeersongeval aldaar.

Toen hem werd gevraagd commentaar te geven op een perceptie dat de bocht vertekend was, zei Chadchart dat zo’n overtuiging “een goed zicht” was, omdat het te hard rijden zou kunnen ontmoedigen.

Hij zei dat andere locaties in Bangkok waar frequente verkeersongevallen plaatsvonden ook zouden worden overwogen.  Hij voegde eraan toe dat naast verkeersongevallen ook overstromingen en persoonlijke veiligheid aan de orde komen.

Gisteren vroeg in de ochtend ramde een pick-up een elektriciteitspaal op een inkomende rijstrook tegenover de rechtbank, waarbij vijf inzittenden om het leven kwamen en twee anderen gewond raakten.  De naald van de snelheidsmeter bleef steken op 120 km/u.  Voor het ongeval was de weg glad na een fikse regenbui.

Khun Chadchart vertelde dat het aantal verkeersongevallen was afgenomen als gevolg van fysieke verbeteringen van wegen, maar dat automobilisten nog steeds hun steentje moeten bijdragen door voorzichtig te rijden en zich aan de maximum snelheid te houden.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: The Nation

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!