Chiang Mai kampt met een enorm tekort aan massagemedewerkers nu er weer gemasseerd mag worden

CHIANG MAI:- Volgens de Thai Lanna Massage Operators Association kampt Chiang Mai na twee jaar van Covid19 sluitingen met een nijpend tekort aan traditionele masseuses.

De voorzitter van de vereniging, Nantawan Chutipongvivate, zei dat het aantal massagemedewerkers in Chiang Mai met bijna tweederde is gekelderd – van 9.000 voor de Covid19 pandemie tot 3.600 nu.

Ze legde uit dat veel massagemedewerkers van baan wisselden of terugkeerden naar hun geboorteplaats tijdens de Covid-lockdowns, eraan toevoegend dat het nu misschien moeilijk is om ze terug te krijgen.

Ondertussen hebben veel massagemedewerkers het gevoel dat het beroep geen werkzekerheid biedt, aangezien buitenlandse toeristen nog in groten getale moeten terugkeren en ze zijn bang dat een opleving van Covid19 virus, wat de massageshops zou kunnen dwingen weer te sluiten.

Ze voegde eraan toe dat het moeilijk was om vervangers te vinden, aangezien massagemedewerkers moeten worden opgeleid voordat ze diensten aan klanten kunnen aanbieden.

Khun Nantawan zei dat slechts een paar van haar eigen werknemers na de Covid-19-lockdowns weer aan het werk gingen.  Als gevolg hiervan is ze gedwongen om vervangers te zoeken via vacatures.

200 van de 492 Thaise massagewinkels die onder de vereniging vallen, zijn echter heropend en ze verwacht dat de zaken geleidelijk zullen verbeteren zodra de Covid-19-situatie verder versoepelt. Na de heropening in april ligt de omzet van haar eigen winkel op 40 procent van het pre-Covid-niveau.

Ze verwacht dat de inkomsten aan het eind van het jaar zullen stijgen als Chinese toeristen terugkeren naar Thailand.  Chinese klanten waren vóór de pandemie goed voor 80 procent van haar totale omzet.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Noord-Thailand
Bron: The Nation

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!