Phuket heft na de mondkapjes plicht nu óók andere Covid19 beperkingen op

PHUKET:- De autoriteiten van Phuket hebben aangekondigd dat ze meer Covid19 beperkingen gaan versoepelen nu de mondkapjes plicht landelijk is opgeheven.

De aankondiging van de gouverneur van Phuket, khun Narong Woonsiew, zei dat de volgende regels onmiddellijk van kracht worden:
• Het dragen van mondkapjes buitenshuis is vrijwillig, behalve op drukke plaatsen en in gebieden met slechte ventilatie.  Kwetsbare mensen moeten nog steeds een gezichtsmasker dragen wanneer ze in de buurt van anderen zijn om het risico op infectie en verspreiding van het virus te verminderen.
• Restaurants, pubs, bars, karaokebars en soortgelijke uitgaansgelegenheden mogen tijdens hun openingstijden alcohol schenken.  Ze zijn echter verplicht om alle door de autoriteiten voorgeschreven ziektebestrijdingsmaatregelen strikt op te volgen.
• Openbare bijeenkomsten zijn toegestaan, maar gemeenten van meer dan 2.000 personen moeten worden aangemeld bij de provinciale commissie voor besmettelijke ziekten.
• Buitenlanders die in Phuket aankomen, hoeven zich via geen enkel kanaal te registreren.

• Ziektebestrijdingsmaatregelen die vóór 26 juni zijn genomen, worden geannuleerd en vervangen door het bevel van de premier van 23 juni.

De gouverneur heeft het provinciale volksgezondheidsbureau ook de opdracht gegeven om met andere instanties te coördineren om het publiek bewust te maken van hoe veilig te blijven terwijl het land overgaat in een postpandemisch tijdperk.  Het bureau heeft ook de opdracht gekregen om bij een nieuwe uitbraak een risicobeheersingsplan op te stellen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Zuid-Thailand 
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!