De verkoopprijs van diesel in Thailand kruipt deze week steeds verder op en is nu op 34,94 Baht per liter vastgezet 

BANGKOK:- Het uitvoerend comité van het Thaise oliefonds kwam deze week  overeen om de prijs van diesel te beperken tot 34,94 baht per liter.

Khun Pornchai Jirakulpaisal, hoofd van de beleids- en strategietak van het kantoor van oliefonds, zei dat het doel is om de kosten van levensonderhoud van mensen te helpen verlagen tijdens de energieprijscrisis.

“We hebben deze prijs van vorige week gehandhaafd, omdat we geloven dat het Oil Fuel Fund nog steeds voldoende liquiditeit heeft om diesel te verminderen”, voegde hij eraan toe.

Zonder deze subsidie ​​zal de dieselprijs ongetwijfeld de grens van 45 baht per liter overschrijden.

Begin deze week was het tekort van het oliefonds met 102,58 miljard baht het hoogste ooit, waarvan 65,2 miljard baht op de olierekening en 37,38 miljard baht op de vloeibare petroleumgasrekening.  Het fonds heeft ongeveer 3,31 miljard baht aan cashflow.

De kleinhandelsprijs per liter diesel in Bangkok is als volgt:
• Hi-premium B7: 46,36 baht (OR), 47,86 baht (Bangchak)
• B7: 34,94 baht.
• B10: 34,94 baht.
• B20: 34,94 baht.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok 
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!