De handel in Pattaya is niet onder de indruk van prijscontroles door de Thaise overheid

PATTAYA:- Een kledingverkoopster uit Zuid Pattaya op de Thepprasit Night Market vertelde dat ze totaal niet onder de indruk was van het kabinet dat de subsidies voor levensonderhoud en energie met nog eens drie maanden verlengt.

Bij de vorige week aankondigde resolutie, zei premier Prayut Chan-o-cha dat de maatregelen bedoeld waren om mensen en bedrijven te is helpen het hoofd te bieden aan de energieprijscrisis die waarschijnlijk zou aanhouden.

Één van de maatregelen die eind juni aflopen en die nu nog 90 dagen duren, zijn een limiet voor gecomprimeerd aardgas van 15,59 baht per kilo en vloeibaar petroleumgas van 408 baht voor een cilinder van 15 kilo.

Kookgaskortingen voor mensen met een laag inkomen en een subsidie ​​van 50% voor het deel van de lokale dieselprijs dat meer dan 35 baht per liter bedraagt, werden ook verlengd.  Bovendien wordt de marketingmarge op diesel beperkt tot 1,4 baht per liter.

De kledingverkoopster, alleen geïdentificeerd als khun Jumnien, zei dat dergelijke maatregelen mensen niet echt helpen, omdat de algehele inflatie stijgt.  Thailand gaat misschien weer open, maar mensen hebben niet veel geld te besteden.  Bovendien is het regenseizoen, wat de inkomsten in haar branche drukt, zo klaagde de dame.

Ze zei dat, ondanks overheidscontroles, koken op gas en diesel nog steeds te duur is.  Ze klaagde dat mensen met meer huishoudelijke uitgaven minder kleding kopen.  Ze was ook sceptisch dat er dit jaar genoeg buitenlandse toeristen zullen zijn om een ​​groot verschil te maken in Pattaya.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Pattaya Mail
Content: Olleke Bolleke in Pattaya
Bron: Pattaya Mail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!