Phuket bereidt de strijd tegen de Omicron variant voor om toestroom van toeristen te dienen

THAILAND:- Het eiland Phuket is klaar om de Omicron-variant aan te pakken en als frontlinie voor de toeristenindustrie te dienen, zo verklaarde provinciegouverneur Narong Woonciew.

Hij zei dat dit mogelijk was omdat de economie van Phuket verbetert en elke maatregel om de besmetting in te dammen strikt wordt nageleefd.

Khun Narong zei ondertussen dat het stijgende aantal reizigers ook heeft geleid tot een toename van nieuwe infecties, waarbij Phuket afgelopen donderdag nog 256 Covid19 gevallen registreerde.

Desondanks, zei hij, willen bedrijven en inwoners dat het Phuket Sandbox-plan wordt voortgezet, zodat de economie kan blijven draaien.

Hij voegde eraan toe dat mensen in Phuket niet zo bezorgd zijn over het oplopen van het virus, omdat meer dan 50 procent hun booster heeft gekregen en tussen januari en februari nog eens 150.000 doses zullen worden toegediend.

In de eerste vier dagen van 2022 verwelkomde Phuket 13.000 buitenlanders of een gemiddelde van ongeveer 4000 per dag.  Er wordt gespeculeerd dat dit komt omdat reizigers Thailand liever binnenkomen via de Phuket Sandbox-regeling in plaats van in quarantaine te moeten in Bangkok nadat de regering de Test & Go-regeling op 22 december had opgeschort.

Narong zei dat dit ook aantoont dat buitenlanders het Phuket Sandbox-schema vertrouwen, ondanks zorgen over de zeer overdraagbare Omicron-variant.

Er zijn 66 hotels in Phuket bestemd voor besmette toeristen om zich te isoleren zonder te worden overgebracht naar ziekenhuizen of “ziekenhuizen”, terwijl de provincie groen licht heeft gegeven aan meer ziekenhuizen om meer besmette reizigers op te vangen.

Narong zei dat Phuket uiteindelijk nog eens 1.000 kamers moet hebben voor isolatie en behandeling.  In Phuket is ook een callcenter opgezet om toeristen te helpen en vragen te beantwoorden.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Zuid Thailand 
Bron: The Nation 

Eén gedachte over “Phuket bereidt de strijd tegen de Omicron variant voor om toestroom van toeristen te dienen”

  1. Nou als ik moest kiezen tussen Phuket of BKK dan liever alleen opgesloten worden in BKK.
    En waarom het lijkt me meer safe alleen op een kamer dan met duizenden op een eiland rond te lopen.
    Waar de besmettings haard rond gaat met al die binnen komende gasten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!