Eerste groep Myanmarese vluchtelingen naar het “beloofde thuisland” teruggebracht

TAK:- Ongeveer 220 Myanmarese staatsburgers die hun toevlucht zochten in het district Mae Sot in Tak, besloten deze week naar huis terug te keren nadat de spanningen in de grensstad Myawaddy waren afgenomen.

Op het moment van deze vertaling door uw nieuwsbeer zijn er geen slachtoffers of schade gemeld aan de Thaise kant van de grens.

Het grenscommandocentrum biedt ondertussen aan om Myanmarese vluchtelingen terug naar hun geboorteplaats te begeleiden als ze dat willen.  Er zijn nog steeds zo’n 2.000 Myanmarese staatsburgers die hun toevlucht zoeken in Mae Sot.

 Zo’n 2.476 Myanmarese staatsburgers staken in december over naar Thailand om de gevechten tussen de Tatmadaw (het leger van Myanmar) en de Karen National Union (KNU)-rebellen te ontvluchten.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Noord Thailand 
Bron: The Nation 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!