België voert vliegtax in voor alle vluchten

BRUSSEL:- In plaats van alleen voor korte vluchten van maximaal 500 kilometer, zoals eerder nog het plan was, wordt de nieuwe Belgische vliegtaks voor alle vluchten ingevoerd. Dat meldt onder meer de krant La Libre Belgique. De taks wordt op zijn vroegst in april geïntroduceerd.

De taks wordt 10 euro per passagier voor vluchten van minder dan 500 kilometer. Bij meer dan 500 kilometer wordt de taks 2 euro voor bestemmingen binnen de Europese Economische Ruimte (alle EU-landen plus Liechtenstein, Noorwegen en IJsland) en 4 euro voor bestemmingen daarbuiten.

In Nederland wordt er al een vliegtaks geheven, van een kleine 8 euro per passagier ongeacht de lengte van de vlucht. Het nieuwe kabinet Rutte IV wil die taks fors gaan verhogen om de opbrengst te verdrievoudigen. Hoe hoog het tarief straks precies wordt in Nederland, is nog niet bekend.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Brussels South Charleroi Airport (archieffoto)
Content: Redactie 
Bron: luchtvaartnieuws.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!