Phrae verandert zijn naam van zilveren seniorenstad in gouden ‘stad in het bos’

PHRAE:- Het Nation Building Instituut, het NBI stelde  voor om Phrae te veranderen in een “stad in het bos” om Thaise en buitenlandse gepensioneerden te trekken.

De provincie Phrae is een verborgen parel in het noorden van Thailand met prachtige tempels en een prachtige omgeving.

Prof. Dr. Kriengsak Chareonwongsak, voorzitter van NBI, zei dat Phrae nu een “stad van senioren” is met een trage economie die jongere mensen dwingt om elders een baan te zoeken.

Phrae is de vierde provincie in Thailand met het hoogste aantal senioren, de tweede wat betreft sterftecijfers en de eerste als het gaat om gehandicapten.  Bovendien, zei Kriengsak, daalt de bevolking van Phrae met 5.000 per jaar.

“Om dit probleem aan te pakken, hebben we voorgesteld om Phrae om te vormen tot een ‘stad in het bos’ om Thais en buitenlanders aan te trekken om hier te wonen en te werken en te genieten van het goede weer, de traditie en de goedkope kosten van levensonderhoud,” zei hij.

Khun Kriengsak stelde ook voor om de wet te wijzigen om de ontwikkeling van aangetaste bosgebieden mogelijk te maken.

Hij verwacht dat dit plan jaarlijks zo’n 4 miljard baht zal opleveren door 5.000 langetermijnreizigers en 10.000 kortetermijnbezoekers te trekken.

Hij zei dat NBI onder het plan “stad in het bos” nieuwe producten en tradities zal ontwikkelen, waaronder voedsel, stoffen, houten meubels, teakproducten, sterke drank, volks- en fusionkunst, enz.

Hij zei ook dat NBI investeringen in de provincie en haar transportsysteem zal bevorderen.

“We verwachten veranderingen door de lokale bevolking te zien die andere provincies zullen inspireren”, voegde hij eraan toe.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Noord Thailand 
Bron: The Nation 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!