Het verblijfsvisum om ‘high-potential’ buitenlanders te lokken krijgt van het Thaise kabinet een ja-knikje

BANGKOK:- Het Thaise kabinet keurde gisteren in principe twee maatregelen goed om ‘high-potential’ buitenlanders naar Thailand te lokken door hen een verblijfsvisum aan te bieden.  

De zgn. high-potential buitenlanders bestaan ​​uit vier groepen, te weten:

  • Rijke wereldburgers, 
  • Vermogende gepensioneerden, 
  • Mensen die vanuit Thailand willen werken 
  • En hoogopgeleide professionals.

Bij de eerste stap zal het ministerie van Binnenlandse Zaken de geschiktheidsregels voor het visum voor langdurig ingezetenen (LTR) uitvaardigen.  Het LTR-visum kost 10.000 Baht per jaar en is vijf jaar geldig, verlengbaar met nog eens vijf jaar.

Het dekt de houder en maximaal vier personen ten laste (echtgenoot en kinderen onder de 21 jaar). De houders revanche kunnen een Thaise werkvergunning aanvragen.

Bij de tweede stap zal het ministerie van Arbeid regels uitvaardigen over vijfjarige werkvergunningen voor houders van een LTR-visum die in loondienst of als zelfstandige werken in Thailand.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: The Nation 

3 gedachten aan “Het verblijfsvisum om ‘high-potential’ buitenlanders te lokken krijgt van het Thaise kabinet een ja-knikje”

    1. Ja John maar dat hebben ze nog niet door hier in Thailand ze willen de arme farang het liefst eruit zetten.Met alleen een AOW of pensioen die willen ze hier niet meer ze willen in de havens die grote Jachten zoals in monaco 55555.Zelfs de koning ziet het niet zitten hier en die is toch steen rijk die is vertrokken met een vloot aan vliegtuigen naar Duitsland.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!