De verkoopprijs van kippenvlees in Thailand vastgesteld op 60-75 baht per kg

BANGKOK:- Drie grote supermarkten in Thailand kwamen gisteren met de Thaise regering overeen om samen de kleinhandelsprijzen van kippenvlees vast te stellen in een poging om de stijgende kosten van levensonderhoud onder controle te houden.

Het ministerie van Binnenlandse Handel en het ministerie van Handel zochten de medewerking van Big C, Makro en Lotus’s om kippenvlees te verkopen tegen prijzen die door verschillende groepen waren overeengekomen.

Het ministerie heeft samenwerking gezocht met de vereniging van kippenboeren, de Thaise vleeskuiken industrie, de vereniging van verwerkende exporteurs en de vereniging ter bevordering van de kippenhouderij, alsmede ook grote kippenboerderijen en de vereniging van versmarkten om de prijzen onder controle te houden.

Alle betrokken groepen kwamen overeen om kippenvlees tegen een vaste prijs beschikbaar te hebben in de drie supermarkten, zodat consumenten alternatieve bronnen van goedkoper kippenvlees zouden hebben.

Gisteren verkochten de drie supermarkten vers kippenvlees onder deze prijzen: 

  • 60-65 baht per kg voor kippenvlees, exclusief slachtafval.
  • 60-65 baht per kg voor kippendijen.
  • 65-70 baht per kg voor drumsticks.
  • 70-75 baht per kg voor kippenborst.

De afdeling Interne Handel drong er bij openbare leden op aan om hotline 1569 te bellen om te melden als ze een winkel vinden die voedsel of andere consumptiegoederen verkoopt tegen onredelijk hoge prijzen of die goederen hamsteren om de prijzen te verhogen.  

Prijsovertreders riskeren een boete van maximaal 140.000 Baht en/of een maximale gevangenisstraf van zeven jaar.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: The Nation 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!