Paul Montfroy in gesprek met een bijzondere man….Rob van Horssen

~IEDERE ZONDAG VAN 12:00 TOT 16:00 UUR~

WOERDEN:- Vandaag, zondag middag 21 november (herhaling zaterdag 27 november) heeft onze radio-host Paul Montfroy een ingrijpend interview met de Nijmeegenaar  Rob van Horssen uit Beuningen. Uw nieuwsbeer Olleke Bolleke vroeg aan Paul om met Rob, die jarenlang met de Nijmeegse band Evergreen, de zondagmiddag matinees in partijcentrum “de Goffertboerderij” verzorgde om aandacht te schenken aan deze opmerkelijke doorzetter.

Zoals geschreven maakt Rob zijn hele leven al fantastische muziek met in het verleden (waar blijft de tijd) de band Evergreen. 

Jarenlang geleden Rob het assurantiën-kantoor VIB in Beuningen opgericht, een bedrijf waar Rob zijn hart en ziel instak, wat zich uitte in een kantoor met vele clientèle, waaronder natuurlijk ook uw Nieuwsbeer Olleke Bolleke.

Twee jaar geleden verkocht hij zijn bedrijf. En niet lang daarna sloeg het noodlot toe. Rob heeft dezelfde dodelijke spierziekte als wijlen de vader van Frank….ALS.

Deze verschrikkelijke spierziekte deed Rob nog één teruggrijpen naar zijn grote liefde: de muziek. Achter de piano maakte hij, samen met een groep muzikanten, het lied House of Cards.

De titel slaat, zo zegt Rob in de Oh, Oh, Oh, dit is de Paul & Fenno Show, op de vertaling van de laatste anderhalf jaar van mijn leven’. “Ik zeg wel eens, het is de vertaling van het einde van mijn leven. Toen ik in juni 2020 de diagnose ALS kreeg, donderde mijn wereld als een kaartenhuis in elkaar.”

De totstandkoming van de CD House of Cards, zo beseft Rob , zal één van zijn ‘laatste stuiptrekkingen zijn geweest’. “Pianospelen gaat me niet goed meer af. Fysiek laat mijn lichaam me in de steek.”

Hij gaat genieten, zegt hij, van wat het nummer teweegbrengt en vooral financieel opbrengt. “De CD is inmiddels uitgebracht en ik hoop dat deze veel wordt verkocht.”

De opbrengsten gaan namelijk naar Stichting ALS Nederland. “Ik hoop dat er een keer een vader is die tegen zijn kinderen kan zeggen: ‘Ik heb ALS maar ik ga het overleven’.”

Wat is ALS, een afkorting van amyotrofische laterale sclerose, is een zenuw/spierziekte die dodelijk is. Van de patiënt vallen de spieren één voor één uit. In Nederland leven zo’n 1.500 mensen met ALS of de aanverwante ziekten PSMA en PLS. Ieder jaar komen er 500 nieuwe patiënten bij en overlijden er ook 500. De gemiddelde levensverwachting is drie jaar.

Note van Auke:

Lieve Rob en natuurlijk Masja en beide kinderen, Bo en Nick

Zoals jij in deze radio-uitzending vertelde, wij hebben altijd ons best gedaan, je was altijd bereid om voor je clientele het onderste uit de kan te halen. 

Frank en ik hopen dat jij tot het laatste de kracht zult vinden om samen met je gezin het onderste uit de kan van het leven zult halen.

Mijn adem stokt en kan alleen maar zeggen: 

BEDANKT, LIEVE MAN!

Frank & Auke

Ps. Doe de speciale groeten aan je moeder en vader en de ouders van Masja.

Nieuwsgierig naar de programma’s van Olleke Bolleke Radio geworden, downloaden die App van Olleke Bolleke Radio, welke te vinden is in de Playstore van Android en App Store van Apple.

Natuurlijk heeft Olleke Bolleke ook een speciale Radio website www.ollekebollekeradio.info , een website waar alles over de radiozender vermeldt staat, ook wetenswaardigheden over Pattaya, belangrijke telefoonnummers en nog véél méér.

Olleke Bolleke Radio is ook te ontvangen via de volgende apps, zowel iOS als Android.

* Radio Garden

* RadioFM app

* Streema / simple app

* Radiobox app

* Juke (Talpa)

Voor meer informatie over de Olleke Bolleke Radio in Thailand (OBR) bezoek onze speciale website eens, met informatie over de programmering, alle medewerkers en leuke evenementen welke de kustplaats Pattaya allemaal organiseert.

Auke Boon (Redactie Olleke Bolleke Radio)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!