BMA vist ontelbare krathongs uit de wateren van Bangkok, de meeste zijn milieuvriendelijk

BANGKOK:- De zaterdagmorgen, direct na Loy Krathong liet de Bangkok Metropolitan Administration (BMA) weten, dat het 403.235 krathongs uit verschillende waterwegen in de hoofdstad had opgevist, het vissen naar de krathongs werd vanmorgen om 05:00 uur gestaakt ivm met waterverkeer.

De gouverneur van Bangkok, Aswin Kwanmuang, zei dat van de verzamelde krathongs 388.954 gemaakt waren van natuurlijke materialen, terwijl 14.281 gemaakt waren van piepschuim.

Hij vertelde verder dat het aantal krathongs dat dit jaar is ingezameld, met 18,13 procent is gedaald ten opzichte van vorig jaar, terwijl het aantal milieuvriendelijke krathongs is gestegen tot 96,46 procent vergeleken met 96,40 procent vorig jaar.

Bovendien heeft BMA’s oproep om krathongs te beperken tot één per gezin, geholpen om het aantal ingezamelde drijvende bootjes in de afgelopen drie jaar te verminderen.  Vorig jaar waren er 492.537 krathongs, 502.024 in 2019 en 841.327 in 2018.

Van de 50 districten van Bangkok was Chatuchak degene met het hoogste aantal krathongs, waar 12.595 werden verzameld, terwijl het laagste aantal Bang Sue was, waar er slechts 99 werden verzameld.  Chatuchak voerde ook de lijst aan met de meest milieuvriendelijke krathongs, met 12.240, terwijl het Khlong Sam Wa-district het hoogste aantal piepschuimkrathongs had met 470.

 Ondertussen waren Phra Nakhon, Bangkok Yai, Bang Khae, Min Buri, Prawet, Thawi Watthana en Sathorn de meest milieuvriendelijke districten.

Milieuvriendelijke krathongs, meestal gemaakt van brood of ander organisch materiaal, worden naar een kunstmestfabriek gestuurd, terwijl de piepschuim krathongs naar een stortplaats worden gestuurd of worden verbrand.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation  
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!