Pattaya schildert stille straten kunstig, tegen mogelijke veiligheidskosten

PATTAYA:- Bij ons om de hoek, niet ver van ons huisje heeft de afdeling gemeentewerken Soi 5 op de Pratamnak en de kruising die naar Yin Yom Beach leidt, geschilderd met allerlei felle regenboogkleuren, compleet met mooie pijlen en straatnamen op het trottoir gekalkt.

Hoewel het kunstwerkje kleur geeft aan een populair toeristisch gebied, brengt het ook sommige automobilisten in verwarring wat weer leidde tot vragen over veiligheid.  Thailand heeft al het op twee na slechtste verkeersveiligheidsrecord ter wereld.

Een medewerker van de gemeentewerken benadrukte dat de symbolen en vreemd gekleurde zebrapaden in gebieden met weinig verkeer worden opgeleukt, bovendien schrijft de Thaise wet niet voor dat zebrapaden sowieso in het wit moeten worden geschilderd.

Het verfwerk is voor ongeveer 80 procent voltooid en wordt uitgevoerd in combinatie met het toevoegen van rolstoeltoegankelijke opritten en verbeteringen om aangewezen ruimte te bieden aan straatverkopers en motorfietsen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock
Content: Olleke Bolleke in Oost Thailand 
Bron: The Pattaya Mail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!