Thaise man legt in Singburi “het loodje” na het verwijderen van 12 tanden

SING BURI:- Er is een onderzoek gestart naar de zaak van een 64-jarige man, die zou zijn doodgebloed nadat hij 12 tanden in het ziekenhuis in de provincie Sing Buri had laten trekken, zo postte de Tandheelkundige Vereniging van Thailand gisteren op social media. 

De verklaring zei dat de raad, na kennis te hebben genomen van de zaak via berichten in de media, verdere informatie heeft ingewonnen bij tandheelkundige experts van het Koninklijk College van Tandchirurgen en het ziekenhuis waar de man werd behandeld.

Oorspronkelijk werd gemeld dat de man, alleen geïdentificeerd als khun Somsak, naar het ziekenhuis was gebracht om te worden behandeld voor een bloedinfectie, vermoedelijk veroorzaakt door tandbederf en parodontitis in veel van zijn tanden. De tandartsen besloten deze tanden te verwijderen om de bron van de infectie weg te nemen. Het is te hopen dat het gerechtelijk onderzoek zal helpen de werkelijke doodsoorzaak vast te stellen, aldus de verklaring.

Terwijl het onderzoek aan de gang is, moeten burgers de privacy van alle betrokkenen respecteren totdat de uitkomst van het onderzoek volledig aan het publiek bekend is gemaakt, aldus de verklaring.

Khun Chanthana Khumkrong, de dochter van de 64-jarige man uit het district Bang Rachan, zei dat haar vader op 12 mei in het ziekenhuis was opgenomen voor behandeling van levercirrose. Op 15 mei zei het ziekenhuis dat haar vader een bloedinfectie had en tot 28 mei medicijnen nodig had.

Op 23 mei kreeg ze van het ziekenhuis te horen dat haar vader 12 rotte tanden had die verwijderd moesten worden. De eerste zeven tanden werden die dag verwijderd, de overige vijf de volgende dag toen haar vader hevig begon te bloeden en stierf. Het lichaam van de man werd op 25 mei overgebracht van het ziekenhuis naar de Wat Sadao-tempel in Tambon Mae La, district Bang Rachan, waar de begrafenisceremonie plaatsvond.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de Thaise media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Centraal-Thailand 
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!