Pattaya Watchdog Group dringt er bij mensen op aan, om het rustig aan te doen met het water gooien tijdens het Songkran feest

PATTAYA:- De Facebook-pagina van de Pattaya Watchdog heeft er bij mensen op aangedrongen om tijdens het komende Songkran-festival voorzichtiger te zijn met het opspatten van water op anderen, daarbij verwijzend naar het feit dat niet iedereen nat wil worden.

Pattaya Watchdog schreef in een Facebook-bericht dat mensen zich meer zouden moeten concentreren op de culturele kant van Songkran, die niet alleenwater smijten en/of feesten omvat, maar ook ceremoniële activiteiten, tempels bezoeken, het huis schoonmaken omvat maar ook de oudere bevolking blij maken met een bezoekje en hen respecteren.

Ze schreven dat tijdens bij het laatste Songkran festival in 2019 de mensen watertonnen voor barren hadden neergezet en veroorzaakten daarmee voor sommige mensen overlast, die naar hun werk moesten gaan door hen nat te gooien.

Het Songkran werd in 2020 volledig geannuleerd en in 2021 en 2022 waren alleen traditionele activiteiten toegestaan, waarbij alle festivals, feesten, concerten en waterspatten verboden waren. Dit jaar echter, nu de pandemie van Covid 19 is afgenomen, hebben de autoriteiten gezegd dat de zogenaamde “leuke” delen van Songkran weer zijn toegestaan.

Wat buitenlanders betreft, schreef de pagina het volgende: velen buitenlanders interpreteren de betekenis van Songkran totaal verkeerd en richten zich alleen op waterspatten, drinken en feesten. Sommige toeristen gooien voorbijgangers op straat tot op het bot toe nat en lachen alsof het grappig is.

Dit terwijl het Songkran feest het gieten van water op de handen van gerespecteerde ouderen omvat, het is een traditie die respect toont en niet bedoeld is om conflicten te creëren”, aldus PattayaWatchdog.

De gemeente Pattaya heeft niet gereageerd op de posting en het lijkt onwaarschijnlijk alsnog te gebeuren, daar het evenement veel geld, ontzettend veel geld genereert, zodra zij graag water bij de wijn doen.

Olleke Bolleke in Pattaya

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!