De TCSD van Thailand waarschuwt voor het maken van 1 april grapjes

BANGKOK:- Thaise wetshandhavers, met name de divisie van Technologie Misdaadbestrijding, oftewel het TCSD, heeft het publiek gewaarschuwd dat 1 april grapjes kunnen leiden tot torenhoge boetes en/of vele jaren “zakjes plakken”.

Deze waarschuwing komt sinds 2020 regelmatig voor, toen de TCSD voor het eerst de strenge waarschuwing uitvaardigde uit angst dat mensen 1 april-grappen over het covid19 virus zouden maken en bij het publiek qpaniek zouden veroorzaken.

De waarschuwingen gingen door tijdens de pandemie in 2021 en 2022, maar nu de Thaise algemene verkiezingen minder dan twee maanden verwijderd zijn, gepland voor de maand mei lijkt de bezorgdheid te zijn verdwenen van Covid en de bezorgdheid dat mensen 1 aprilgrap kunnen gebruiken om het publiek te misleiden of grappen te maken over de komende verkiezingen.

Volgens de TCSD kan iemand onder de Thaise computercriminaliteit’swet tot 100,000 baht worden aangeklaagd of tot vijf jaar gevangenisstraf krijgen voor informatie die paniek veroorzaakte, de beveiliging schaadde, verkeerde informatie was of een persoon of bedrijf in diskrediet bracht.

Als gevolg hiervan vraagt ​​​​de TCSD mensen om online af te zien van grappen van April grapjes en heeft ze in voorgaande jaren ook gezegd dat de feestdag en traditie van praktische grappen en grappen volgens hen géén deel uitmaken van de Thaise cultuur of etiquette.

Ik wil op mijn beurt, als grappige nieuwsbeer opmerken dat Thailand extreem strikte wetten op het gebied van computercriminaliteit, smaad, laster en laster heeft en dat deze geen uitsluitingen hebben voor satire of parodie, zoals vele westerse landen, omdat dit fenomeen in de Thaise media zeer zeldzaam is.

Olleke Bolleke in Thailand

Eén gedachte over “De TCSD van Thailand waarschuwt voor het maken van 1 april grapjes”

  1. Smaad en laster heb ik gemerkt toen onze buurvrouw en ex vriendin van mijn vrouw leugens over ons begon te vertellen op facebook.
    Deze buurvrouw moest na politie onderzoek 30.000 baht betalen aan mijn vrouw.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!