De toeristenpolitie schuimt Pattaya en omgeving af, op zoek naar illegale reisgidsen

PATTAYA:- De toeristenpolitie van Pattaya schuimt de stad af op zoek naar buitenlanders die illegaal als reisleiders in Pattaya werken. De agenten maakten bekend dat ze de afgelopen drie maanden meer dan 5,531 illegale reisleiders in heel Thailand hebben aangehouden.

Verschillende immigratiebeambten werden onder leiding van Generaal-majoor Pongsiam Meekanthong, de plv. hoofdcommissaris van de immigratiedienst de stad ingestuurd om illegale activiteiten te voorkomen met een focus op buitenlanders die in het geheim als reisleiders werken.

Uw nieuwsbeer Olleke Bolleke in Thailand wijst er op dat buitenlanders in Thailand niet als reisleider mogen werken, aangezien het beroep van reisleider beschermd is, dat alleen aan Thaise staatsburgers voorbehouden is.

Generaal-majoor Pongsiam vertelde dat er een significante toename is van toerismegerelateerde misdaden, zoals illegale reisleiders, illegale reisorganisaties en gidsen die hun klanten in en rond Pattaya in hun hemd lieten staan en met de noorderzon vertrokken na het geld ontvangen te hebben. Dit heeft de Royal Thai Police ertoe aangezet om beleid te ontwikkelen, waaronder meer toezicht en het versnellen van het arrestatieproces, om deze problemen aan te pakken.

Als een voorbeeld van een recent groot verhaal, een groep Russische toeristen werd achtergelaten op Koh Sak door hun gidsen zoals op deze onderstaande foto’s te zien is.

In de afgelopen drie maanden zijn er meer dan 211 illegale tourgids-gerelateerde problemen gemeld. Dit resulteerde in de arrestatie van 5,531 personen in het hele koninkrijk, zei generaal-majoor Pongsiam. De operatie van gisteren was een vervolgstap in een gezamenlijke inspanning van de toeristenpolitie in het hele land om deze illegale activiteit op te ruimen, voegde hij eraan toe.

De officier beloofde deze inspanning voort te zetten om te voorkomen dat buitenlanders illegaal werken en Thaise mensen uitbuiten. Degenen die nuttige informatie hebben over mensen die als illegale reisleiders werken, worden dringend verzocht contact op te nemen met de Toeristenpolitie via 1155.

Het optreden van de autoriteiten zal naar verwachting de komende weken in de aanloop naar Songkran, het Thaise Nieuwjaar, voortduren.

Olleke Bolleke in Pattaya

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!