Koninklijke Thaise politie kondigt groots optreden in Bangkok aan tegen de illegale online wapenverkoop

~DAT KAN HET DAGLICHT NIET VELEN~
(Dat is illegaal)

BANGKOK:- De Crime Suppression Division van de Royal Thai Police (CSD) heeft melding gemaakt van een groot optreden tegen de illegale online wapenverkoop in Bangkok, waarvan werd aangenomen dat ze verbonden waren met een wapensmokkelnetwerk met een circulerend fonds van niet minder dan honderd miljoen baht.

Inmiddels zijn drie verdachten, Sippawut Promprasit, 28, Traipob Lalert, 57, en Natthapong Sri-ngarm, 42, aan de hand  van een arrestatiebevel van de correctionele rechtbank gearresteerd, op beschuldiging van gezamenlijke handel in en het bezit van niet-geregistreerde vuurwapens of explosieven.

Bij invallen in zeven gebieden rond Bangkok werden in totaal 23 korte en lange geweren en meer dan 1.000 patronen met munitie gevonden en in beslag genomen in.  Een vermeende klant die naar verluidt een wapen van de groep had gekocht, werd met zijn pas aangeschafte jachtgeweer aangehouden.

Politie-kolonel Jirapob Phuridet, hoofd van de misdaadbestrijding, vertelde tegen de Thaise media dat de verdachten werden verondersteld deel uit te maken van een groep wapenhandelaren die op de zwarte markt en op online handelsplatforms waar hun wapens aan klanten zouden verkopen.

De meeste vuurwapens die werden verkocht, waren meestal in handen van freelance schutters en leden van netwerken voor drugshandel, wat tot ernstige misdaden zou kunnen leiden.”

“Het algehele onderzoek door de Crime Suppression Division begon in mei.  Tot nu toe zijn in totaal negen verdachten gearresteerd, zijn 154 pistolen en geweren samen met 14 explosieven en munitie in beslag genomen.  Naar verwachting waren de arrestaties allemaal verbonden in hetzelfde netwerk, met een circulerend fonds van meer dan 100 miljoen baht.”  Zo concludeerde kolonel Jirapob.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Oost Thailand
Bron: The Pattaya News

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!