Pattaya en Toyota starten proef met elektrisch openbaar vervoer

~STADSNIEUWS~

PATTAYA:- Pattaya City slaat de handen ineen met ‘Toyota’ om volgende maand elektrische testauto’s te introduceren bij een proef met het openbaar vervoer ter ondersteuning van het langetermijnplan ‘Pattaya Smart City’.

Pattaya City heeft een MOU (Memorandum of Understanding) -contract getekend met ‘Toyota Motor Thailand Co., Ltd’ om testritten uit te voeren met elektrische voertuigen voor het openbaar vervoer met als streven een stadsmodel met minder kooldioxide-uitstoot.

De burgemeester van Pattaya, Sonthaya Khunplume, besprak het proces gisteren, 23 februari 2021 met de Electricity Generating Authority of Thailand (EGAT), de president van de Pattaya Baht Bus Cooperation, en vertegenwoordigers van de Toyota Company.

Burgemeester Sonthaya zei tegen The Pattaya News: “Volgende maand zullen tien elektrische auto’s worden getest op levensvatbaarheid in het openbaar vervoer in Pattaya en Koh Larn. Eind dit jaar zullen vijf baht-bussen worden omgezet in elektrische voertuigen als onderdeel van een bredere proef, met de volledige medewerking van de Baht Bus-coöperatie van Pattaya. Als dit lukt, is het plan om de vloot van Baht-bussen (songtaews) uiteindelijk om te zetten in elektrisch vervoer. “

“Dit valt onder een algemeen project om een ​​milieuvriendelijk beleid in Pattaya te ontwikkelen ter ondersteuning van het ‘Pattaya Smart City’ plan.”, aldus de burgermeester.

HET SMART CITY-PLAN, IS EEN LANGETERMIJNPLAN DAT MEERDERE JAREN BESLAAT EN MEERDERE FACETTEN HEEFT, WAARONDER:

-Een monorail die prominente locaties in Pattaya City met elkaar verbindt (momenteel in ontwikkelingsfase, vorig jaar definitief goedgekeurd)

-Ondergronds verplaatsen van bovengrondse kabels door de stad (momenteel in uitvoering)

-Installatie van 5G wifi-zendmasten in het hele gebied (is al begonnen in Nongprue en zal in de toekomst uitbreiden naar andere gebieden in Pattaya)

-Uitbreiding van lokale stranden om erosie te stoppen en het milieu te beschermen (Pattaya Beach is enige tijd geleden uitgebreid, er is begonnen met het werk op Jomtien Beach nabij Na Jomtien om erosie tegen te gaan en meer zand toe te voegen)

-Restauratie van Pattaya Beach, met openbare toiletten, betere landschapsarchitectuur, problemen oplossen met loopbruggen en meer. (Volgens het stadhuis zal de restauratie dit jaar beginnen)

-Bouw van sportvelden aan onder het viaduct van Bali Hai (zie artikel van gisteren)

-Uitbreiding van de luchthaven U-Tapao en vervoer van en naar de terminal. (Een langetermijnproject in uitvoering.

-Andere projecten zijn ook in ontwikkeling, waaronder enkele die niet direct verband houden met het Smart City-plan, maar die het plan aanvullen met het plan ‘Neo Pattaya’, zoals o.a. een renovatie van Walking Street, verbeteringen aan de Bali Hai-pier, verbeteringen aan Pratumnak Hill.

De eerste testlocaties worden nog afgerond, maar het baht-busstation op de kruising van South Pattaya Road en Second Road zal ten minste een van de testmarkten zijn, waar Baht Buses klanten van en naar het Jomtien-gebied vervoeren. Budgettoewijzingen voor dit project werden nog niet vrijgegeven.

Foto 1: Burgermeester Sonthaya Khunplume, Dhr. Pichit Phongprasert (EGAT), Mr. Tawat Peukboonnak (Pattaya Baht Bus Cooperation ), en vertegenwoordigers van Toyata tijdens de vergadering.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Pattaya News
Vertaling: De Kleine Beer
Bron: The Pattaya News

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!