Chef kok in Pattaya al 10 jaar miljonair zonder het te weten, na bevestiging dat hij een Melo parel in huis had

~STADSNIEUWS~

PATTAYA:- Een chef-kok in Pattaya heeft laten weten al geruime tijd een zeldzame Melo-parel met een gewicht van iets meer dan 90 karaat op een plankje in zijn huis te hebben liggen. Hij had het kleinood tien jaar geleden op een markt in Pattaya gekocht.

Eerst even dit, als u niet weet wat een Melo-parel is, kunt u HIER meer informatie vinden.

De 57-jarige chef-kok, khun Patipat Hatthadon, heeft gelijk aangifte gedaan bij de politie van Banglamung, dat hij de eigenaar is van de Melo-parel en een certificaat van de Gem and Jewelry Institution of Thailand (Public Organization). Hij vertelde te volgende tegen “Snelle Jelle” onze plaatselijke reporter: “Ik kocht tien jaar geleden een schelp op de Larn Poe-markt in Naklua.  Ik vond de parel in de schaal.  Ik dacht dat het een soort gewicht of loden bal was die marktkooplui soms in schalen stopten om ze zwaarder te maken om de prijs te verhogen, waarna ik het balletje jarenlang in huis bewaarde”.

 “Ik probeerde een mes te gebruiken om de parel te doorboren en te bepalen wat het was, maar dat lukte niet en ik had het het afgelopen decennium op een religieuze plank laten liggen, niet wetende wat ik in duur kleinood in bezit had.” 

 “Onlangs zag ik veel nieuwsartikelen over Melo-parels, aangezien onlangs een andere parel in Thailand was gevonden en veel media-aandacht trok.  Ik nam de parel mee naar de Gem and Jewelry Institution of Thailand, die verklaarde dat de parel echt is en 90,10 karaat weegt.  Het wordt nu veilig in een safe bij een bank terwijl ik mijn volgende stap bepaal.  Ik heb aangifte gedaan bij de politie voor juridische bescherming vanwege de waarde van de steen, zo vertelde Patipat vertelde tegen Snelle Jelle”. 

 “Ik ben al benaderd door verzamelaars uit verschillende landen die geïnteresseerd zijn in het kopen van de parel.  Ik ben momenteel aanbiedingen aan het afwegen, maar wil niet te snel reageren.

Onze reporter merkte op dat deze parel, als ze authentiek blijft worden geacht, waarschijnlijk miljoenen en miljoenen baht waard is, met een andere recente en kleinere parel die ten minste tien miljoen baht waard wordt geacht.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content te zeerst aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Sophon Cable TV (STV)
Content: Olleke Bolleke in Oost Thailand
Bron: The Pattaya News

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!