Pattaya staat in de startblokken om u een geweldige vakantie aan de oostkust van Thailand te bieden

PATTAYA:- De gemeenteraad van kustplaats Pattaya heeft vijf grote evenementen gepland met het doel om het toerisme te stimuleren, tenminste als buitenlandse bezoekers – aanvankelijk uit 10 landen – naar verwachting vanaf 1 november 2021 zonder quarantaine Thailand mogen binnenkomen, we weten inmiddels als dat alle buitenlandse bezoekers volledig tegen het Covid19 virus ingeënt moeten zijn.

De burgemeester van Pattaya, Khun Sonthaya Khunpluem, vertelde gisteren aan de plaatselijke pers dat de quarantainevrije opening van het land voor volledig gevaccineerde bezoekers de toeristenindustrie nieuw leven zou inblazen, vooral in deze toeristenmetropool aan de oostelijke Golf van Thailand, dat sinds het uitbreken van de coronacrisis in een desperate toestand verkeerd.  

In een televisietoespraak van afgelopen maandag kondigde de premier van Thailand, Prayut Chan-o-cha, in een toespraak tot de natie aan dat hij campagne zou voeren om het koninkrijk op 1 november open te stellen voor volledig gevaccineerde buitenlandse toeristen uit ten minste 10 landen zonder quarantainevoorschriften.  Voorwaarde is echter dat buitenlandse bezoekers twee Covid-19-tests (RT-PCR-test) moeten uitvoeren – één voor vertrek en één na aankomst in Thailand.  

Één bekend fingerspitzengefühl

In antwoord op de toespraak van de premier vertelde  burgemeester van Pattaya  dat hij de openstelling van het land voor buitenlandse reizigers verwelkomde.  Met name de afschaffing van de quarantaine-eis voor volledig gevaccineerde bezoekers is een belangrijke drijvende kracht achter het stimuleren van het toerisme in Pattaya, zo meent Khun Sonthaya.  Hij benadrukte dat de eerdere eisen – zeven of veertien dagen quarantaine en drie aparte RT-PCR-tests – te duur en te omslachtig voor de buitenlandse toeristen waren.

Hij voegde eraan toe dat de stad Pattaya volledig voorbereid is om haar grenzen voor buitenlandse toeristen te heropenen, aangezien het de vaccinatiecampagne in Groot Pattaya in de afgelopen weken sterk is toegepast. Volgens Khun Sonthaya heeft meer dan 70 procent van de inwoners van de badplaats – inclusief Thais, expats en migrerende werknemers – hun tweede vaccinatie gekregen, en op Koh Larn heeft zelfs 100 procent van de eilandbewoners hun derde of de zgn, boostervaccinatie gekregen.  

Khun Sonthaya kondigde aan dat eind oktober meer dan 4.000 schoolkinderen in de Banglamung-gemeenschap zullen worden gevaccineerd.  

Naast het verhogen van de vaccinatiegraad, bereidt het stadsbestuur van Pattaya zich voor op de terugkeer van toeristen door vijf grote evenementen te plannen, zo vertelde de burgemeester.  Hij voegde eraan toe dat het festival in de eerste week van november van dit jaar zou moeten beginnen.  

Volgens Khun Sonthaya zijn de vijf evenementen het Pattaya Music Festival, Loy Krathong, het Pattaya Fireworks Festival, Naklua Walking Street en de Pattaya Countdown.  

Khun Damrongkiat Pinitkarn, zijnde de secretaris van de plaatselijke vereniging voor entertainment en toerisme, vertelde tegen de pers dat de aankondiging van de premier dat het verbod op het schenken van alcoholische dranken in horecagelegenheden naar verwachting op 1 december van dit jaar wordt opgeheven, goed nieuws is voor zakenmensen en werknemers in de onrustige horeca.  De opheffing van het alcoholverbod in restaurants zal de industrie helpen om weer overeind te komen na bijna twee jaar pandemie, zei hij.

Bovendien verwelkomde Khun Damrongkiat het plan van de regering om de sluitingsbevel voor entertainmentbedrijven op te heffen, die verwacht wordt op 1 december, een maand nadat het koninkrijk openging voor volledig gevaccineerde buitenlandse reizigers uit landen met een laag risico.  

De doorlooptijd van een maand zou exploitanten van bars en nachtclubs die Khun Damrongkiat volgen in staat stellen de situatie in detail te analyseren om te kunnen inschatten welke bezoekersgroepen uit Amerika, Europa of Azië ze kunnen verwachten wanneer het land weer opengaat voor internationaal toerisme.  

De maand voorbereidingstijd stelt de branche in staat om haar dienstenaanbod tijdig aan te passen aan de wensen en behoeften van de verschillende groepen vakantiegangers, legt Khun Damrongkiat uit.  Hij benadrukte dat de wereldberoemde nachtlevenindustrie van Pattaya klaar was om het land te heropenen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Oost Thailand
Bron: Pattayanews 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!