Meer regen voor Thailand voorspeld als de tropische storm Kompasu in Vietnam aan land komt

THAILAND:- De Thaise Meteorologische Afdeling heeft deze morgen gewaarschuwd voor zware regenval in het noordoosten van het land, terwijl verschillende andere regio’s zullen worden getroffen door de seizoensgebonden moessonomstandigheden.

De Bangkok Post meldde dat de windsnelheid van Kompasu in het midden een maximum van 100 kilometer per uur heeft opgetekend.  Gisteren bewoog de tropische storm zich vanaf de bovenste Zuid-Chinese Zee, in westelijke richting en zou afgelopen nacht het Chinese Hainan-eiland passeren om in het hogere Vietnam aan land te komen, waarna het naar voorspelling zou verzwakken?

De TMD heeft gewaarschuwd voor zware regenval voor de noordoostelijke provincies Mukdahan, Nakhon Phanom, Sakon Nakhon en Bueng Kan.

Ondertussen meldt de Bangkok Post dat er zware regenval wordt voorspeld in andere delen van het land, als gevolg van de zuidwestelijke moesson over de Andamanse Zee, het zuiden en de Golf van Thailand.  Het lagere noorden en noordoosten, Centraal-Thailand, het oosten en het zuiden (westkust) worden waarschijnlijk stuk voor stuk getroffen.

In een gerelateerd krantenartikel heeft de gouverneur van Bangkok, Khun Aswin Kwanmuang de inwoners geïnformeerd over het overstromingsrisico in de hoofdstad en de omliggende gebieden.  

Khun Kwanmuang verklaarde dat een waterstation in het Bang Sai-district van Ayutthaya de waterstroom heeft gemeten op 2.817 m³ / s, terwijl het water rond de bloemenmarkt Pak Khlong Talat in de hoofdstad onder de vloedmuur blijft.  De waterstanden bij de sluizen van Klong Song, Saen Saep en Lat Krabang in het oosten van Bangkok zijn ook (nog) normaal.

Ondertussen meldt de Bangkok Post een update van het departement rampenbestrijding en burgerbescherming met betrekking tot recente overstromingen als gevolg van de tropische depressie Dianmu.  Tussen 23 september en 7 oktober werden overstromingen gemeld in 1.189 subdistricten, in 224 districten en in 33 provincies.  In totaal werden 331.440 huizen getroffen, waarbij vandaag bekend werd dat er 14 mensen waren omgekomen.  De DDPM zegt dat de situatie in 19 van de 33 provincies is verbeterd.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Bangkok Post 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!