Pattaya pakt hindernissen voor heropening aan

PATTAYA:- Deze aan de oostkust van Thailand moet verschillende obstakels overwinnen, waaronder trage goedkeuring van standard operating procedures (SOP’s), onvoldoende vaccinaties en een piek in infecties, omdat ze het heropeningsplan dit jaar in gevaar kunnen brengen.

Khun Apichai Chatchalermkit, gouverneur digitalisering onderzoek en ontwikkeling bij de Toeristische Autoriteit van Thailand(TAT) zegt dat de particuliere sector al SOP’s heeft ingediend bij het Chonburi Provinciaal Bureau voor Volksgezondheid en op goedkeuring wacht.

De provincie  heeft te maken met een golf van nieuwe dagelijkse infecties. Chon Buri, een zogeheten donkerrode zone provincie, telt dagelijks meer dan duizend besmettingen; de districten Banglamung en Sattahip, die zijn aangewezen als proefgebied om te heropenen, telden op 20 augustus respectievelijk 221 en 34 nieuwe besmettingen.

Khun Apichai zegt dat de vaccinatiegraad van de provincie ver verwijderd is van het groepsimmuniteit niveau van 70%; momenteel bedraagt het 33% van de bevolking. Het heropeningsplan van Pattaya kan niet beginnen zolang niet aan die voorwaarde is voldaan.

De Pattaya Move On-regeling vereist dat toeristen de eerste zes dagen in alternatieve lokale quarantaine inrichtingen; de twee districten tellen er negentien. Vanaf de zevende dag mogen ze op bepaalde routes reizen (sealed route programme). Voorafgaand aan de uitbraak was de verblijfsduur in Pattaya 5-7 dagen, wat korter is dan in Phuket.

Toeristen hoeven niet van tevoren reispakketten te kopen, maar ze moeten gebruikmaken van diensten van toeristenaanbieders die het Safety and Health Administration (SHA) Plus-certificaat hebben ontvangen. Ruim tien operators wachten op TAT-goedkeuring van certificaten.

Als operators er niet in slagen te voorkomen dat toeristen naar andere plaatsen glippen, worden hun SHA Plus-certificaten ingetrokken.

Voorafgaand aan de pandemie stond Pattaya op de derde plaats in het land met 9,4 miljoen internationale reizigers, waarvan 2,72 miljoen uit China, gevolgd door Rusland met 1,14 miljoen.

Khun Apichai zegt dat na de goedkeuring van het Spoetnik V-vaccin voor de sandbox-regeling, Rusland een potentiële markt is om de vraag te stimuleren, met name van chartervluchten, aangezien Chinese toeristen nog steeds geen overzeese reizen mogen maken.

De luchthaven U-tapao in de provincie Rayong, die buiten de twee districten Bang Lamung en Sattahip in het heropende gebied ligt, is klaar om vluchten naar Pattaya aan te bieden onder de verzegelde routeregeling.

India, Zuid-Korea, Taiwan en Duitsland zijn andere bronmarkten voor Pattaya, hoewel de TAT de reisbeperkingen van elk land nog moet controleren, aldus Apichai.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel dat Olleke Bolleke voor u op de website van Dick van der Lugt gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Wichan Charoenkiatpakul 
Content: Dick van der Lugt 
Bron: Bangkok Post

Eén gedachte over “Pattaya pakt hindernissen voor heropening aan”

 1. Hou hier ekening mee.
  dit gebeurd nu in het VK en israel.
  https://artsencollectief.nl/professor-andrew-pollard-geeft-vaccin-falen-toe-noemt-groepsimmuniteit-onhaalbaar/
  wat deze proffesor zegt is de harde waarheid , de mens wint hiet niet van moeder natuur.
  het is dus verstandig alles los te laten en te accepteren dat we deel zijn van moeder natuur.
  Gezond leven vitamines etc is de oplossing , niet iets wat wij hebben gemaakt , omdat moeder natuur superieur is aan onze menselijkheid.
  en wij dus niet moeten denken dat wij mensen ook maar enige controle er over kunnen krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!