De roodhemden in Thailand gaan zondag in Bangkok de barricades op, om een autodemonstratie te houden

BANGKOK:- Er staat voor komende zondag weer een anti-regeringsprotest in Bangkok gepland. Nu zult u zeggen dat is toch niets nieuws, echter deze demonstratie wordt geleid door 2 prominente roodhemd-activisten.

In de Bangkok Post stond geschreven dat de heren Sombat Boonngamanong en Nattawut Saikuar de “automob”-rally zullen leiden, die om 14.00 uur zal plaatsvinden voor het Thaise PBS-kantoor aan Vibhavadi Rangsit Road.

Khun Sombat postte op Facebook het bericht dat de bijeenkomst voorafgaand aan het wantrouwendebat is gepland dat door de oppositie is opgeroepen en over minder dan een maand in het parlement zal plaatsvinden.  Khun Sombat verklaarde dat er tijdens het debat meer anti-regeringsprotesten zullen plaatsvinden, aangezien hij premier Prayut Chan-o-cha nogmaals oproept om zijn harp aan de wilgen te hangen.

 “Het maakt niet uit hoe de parlementsleden stemmen;  het volk zal hun vertrouwensstem uitbrengen.  Als u niet vrijwillig opstapt, regelen wij dit.”

De auto-mob’s  van afgelopen weekend resulteerde in gewelddadige botsingen tussen activisten en politie op het Din Daeng-kruispunt in de hoofdstad, waarbij 1 tienerbetoger in coma raakte nadat hij was neergeschoten.  De politie ontkent het gebruik van scherpe kogels en er blijft verwarring bestaan ​​over wie de jonge activist en een aantal anderen heeft neergeschoten.

De Bangkok Post meldde verder dat sindsdien 35/demonstranten zijn gearresteerd, waarbij Piya Tawichai van het Metropolitaans Politie  Bureau zegt dat ze worden geconfronteerd met meerdere aanklachten, waaronder onwettig verzamelen om chaos aan te wakkeren, het overtreden van het nooddecreet en Covid-19-beperkingen, en het illegaal bezit van vuurwapens.  

Generaal Piya zei dat er ook een aanklacht kan worden ingediend tegen de ouders van minderjarige demonstranten, en waarschuwt dat ze een maximum van 3 maanden gevangenisstraf en/of een boete van maximaal 30.000 baht kunnen krijgen.

Ondertussen heeft de moeder van de in hechtenis genomen activist Parit Chiwarak, beter bekend als “de Pinguïn” opnieuw opgeroepen om haar zoon over te brengen naar het universitair ziekenhuis van Thammasat voor een behandeling, nadat hij naar verluidt Covid-19 had opgelopen terwijl hij in hechtenis zat.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Bangkok Post
Content: Olleke Bolleke in Bangkok 
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!