35 Thaise mensen aangehouden inzake deelname aan de anti-regeringsdemonstraties in Bangkok

BANGKOK:- De Metropolitaanse politie in Bangkok heeft gisteren laten weten dat ze zondag 35 personen hebben gearresteerd voor deelname aan een anti-regeringsdemonstratie op het Sam Liam Din Daeng-knooppunt in het Ratchathewi-district van Bangkok, zo verklaarde het plv. hoofd generaal-majoor Piya Tawichai.

De demonstranten van de Thalu Fah-groep, hadden zich zondagavond bij het Victory Monument verzameld en blokkeerden daar het verkeer tot aan het kruispunt Din Daeng.  

Naar verluidt gooiden ze vuurwerk, vuurpijlen en pingpongbommen naar de politie die de menigte onder controle in het gebied moest krijgen.

 “Verschillende politieagenten raakten daarbij gewond”, zei Piya.  “Nadat de demonstranten zich rond 19.00 uur hadden verspreid, arresteerden functionarissen 35 van hen, namen 20 motorfietsen in beslag, evenals enkele geweren en explosieven.”

Volgens de politie zijn de verdachten aangeklaagd voorhet openbaar samenkomen van meer dan 10 personen, hetgeen  in strijd is met het huidige nooddecreet.

Degenen die explosieven bezitten, zullen ook worden vervolgd voor het overtreden van de Wet explosieven, vuurwerk en imitatievuurwapens.

Generaal Piya voegde eraan toe dat de politie van 1 juli tot 22 augustus 118 personen had gedagvaard – van wie 16 protestleiders en 102 deelnemers aan de demonstraties, zodat de demonstranten op de hoogte zijn gebracht van de beschuldigingen voordat agenten juridische stappen tegen hen ondernemen vanwege hun rol in eerdere anti-regeringsprotesten.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: The Nation 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!