Pattaya omarmt de Pride Month door de hele stad met levendige regenboog decoraties

PATTAYA:- De maand juni is in veel landen een maand vol symbolen en activiteiten geworden die de seksuele diversiteit ondersteunen, en Thailand is daarop geen uitzondering. De recente goedkeuring door het Thaise Huis van Afgevaardigden van de ontwerpwijziging van het Burgerlijk en Handelswetboek, bekend als de Marriage Equality Bill, markeert een belangrijke stap voorwaarts. Zodra deze wetgeving van kracht is, zullen mensen van gelijke geslachten legaal met elkaar kunnen trouwen, waardoor Thailand een leider wordt op het gebied van LGBTQIA+-rechten in Azië en mogelijk andere landen in de regio zal inspireren om dit voorbeeld te volgen.

Gedurende deze maand was de steun voor Pride zichtbaar en levendig. In steden als Chiang Mai en Bangkok hebben de parades en festivals van de Pride Month grote menigten getrokken, wat blijk geeft van solidariteit en feestvreugde. 

Pattaya, bekend om zijn levendige sfeer en diverse gemeenschap, heeft ook de geest van Pride Month omarmd. Op 4 juni werden de straten en locaties in heel Pattaya versierd met regenboogversieringen, waardoor een feestelijke en inclusieve omgeving ontstond waarin de steun van LGBTQIA+ werd gevierd. Dit kleurrijke display verlicht niet alleen het dagelijks leven, maar bevordert ook het bewustzijn van gelijkheid en diversiteit.

Het hoogtepunt van de Pride Month in Pattaya zal de Pattaya Community Pride 2024 zijn, die zal plaatsvinden op zaterdag 8 juni. 

Dit evenement, georganiseerd door Pattaya City in samenwerking met de SWING Foundation, zal worden gehouden in het Jomtien Complex, Jomtien Beach en Dongtan-curve. De viering heeft tot doel Pattaya te positioneren als een potentiële gastheer voor World Pride, een prestigieus internationaal evenement dat het profiel van de stad als bestemming voor LGBTQIA+-toerisme verder zou verhogen.

De Pattaya Community Pride 2024 belooft een grootse aangelegenheid te worden, waarbij vertegenwoordigers van de overheid en de particuliere sector, bedrijven, clubs, verenigingen en organisaties aan de parade deelnemen. 

Deze samenwerking weerspiegelt een sterke gezamenlijke inspanning om de aantrekkingskracht van Pattaya te vergroten en het te promoten als een baken van inclusiviteit en acceptatie. Er wordt verwacht dat het evenement aanzienlijke aandacht zal trekken, niet alleen van lokale bewoners maar ook van internationale bezoekers, waardoor het toerisme in Pattaya verder zal toenemen.

Olleke Bolleke in Pattaya
Bron: ไปรษณีย์พัทยา

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!