Het Khao Nang Phanthurat Forest Park, een verborgen pareltje nabij Cha-am

CHA-AM:- Het Khao Nang Phanthurat Forest Park, gelegen op slechts een korte rit van Hua Hin, biedt een avontuurlijke en toch toegankelijke wandelervaring die je niet mag missen. Het park, bekend om zijn schilderachtige kalkstenen bergketen die zichtbaar is vanaf de hoofdweg, beschikt over verschillende wandelroutes die zowel kort als de moeite waard zijn.

Een opvallende route is de ‘Bathing Pond of Phra Sang’, een 2,5 kilometer lang natuurpad dat de klassieke Thaise literatuur ‘Sang Thong’ tot leven brengt via vier herkenningspunten: Lan Kueak Kaew, Phra Sang’s Bathing Pond, Krok Chang Viewpoint en Thung Setthi-uitkijkpunt.

Dit pad, geschikt voor wandelaars van alle niveaus, biedt een mix van gemengde loof- en droge groenblijvende bossen, met een rijke verscheidenheid aan planten en dieren in het wild.

De zwemvijver van Phra Sang, een belangrijk hoogtepunt van de route, is een grote kuil, ongeveer zo groot als een voetbalveld, omgeven door rotswanden en weelderig groen. Het gebied is doordrenkt van lokale legendes, die het verhaal vertellen van Phra Sang, die in dit verboden gebied een gouden vijver en Garuda-outfit ontdekte.

Khun Phattharaphan Chueachan, hoofd van Khao Nang Phanthurat Forest Park, benadrukte de toewijding van het park aan het behoud van de natuurlijke hulpbronnen en het bevorderen van duurzaam toerisme. Volgens het beleid van het Afdeling Nationale Parken, Natuur en Plantenbehoud, onder leiding van directeur-generaal Khun Atthapol Charoenchansa, probeert het park de alle sectoren in zijn inspanningen voor natuurbehoud.

Wandelaars wordt geadviseerd zich voldoende op de tocht voor te bereiden en uitrusting mee te nemen voor bescherming tegen de zon en doorn, evenals voldoende voorraden en drinkwater. Ze moeten ook geschikt schoeisel dragen. Slippers of sandalen worden niet aanbevolen. Het parcours omvat zowel vlakke als heuvelachtige paden, waarbij sommige delen klimmen vereisen. De wandeling duurt ongeveer twee uur en biedt een beheersbare maar verkwikkende buitenervaring.

Bezoekers worden aangemoedigd om contact op te nemen met het bezoekerscentrum van het park voor informatie en de Khao Nang Phanthurat Forest Park-pagina te raadplegen voor meer details. Door deze richtlijnen te volgen, kunnen wandelaars een veilige en plezierige verkenning van een van de best bewaarde geheimen van Cha-am garanderen.

Khao Nang Phanthurat-bospark
Telefoon 098 686 0989
https://maps.app.goo.gl/TvoucH3YByMSNnPi9?g_st=ic

Olleke Bolleke in Centraal-Thailand 
Bron: หัวหินวันนี้

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!