De ingeënte Thaise arts vertoonde géén allergische reactie, zo blijkt

~HET MIDDEL IS ERGER DAN KWAAL~
(De oplossing veroorzaakt meer leed)

SAMUT SAKHON:- De symptomen waaraan een arts in het Samut Sakhon-ziekenhuis leed nadat hij was gevaccineerd met het Sinovac-Covid-19-l-vaccin, waren eerder nawerkingen dan geen allergische reacties over het vaccin,  zo verduidelijkte de afdeling besmettelijke  ziekte van het Bamrasnaradura instituut gisteren.

De 28-jarige vrouwelijke arts leed gedurende 30 minuten aan lichte duizeligheid na de vaccinatie op 2 maart.  Twee tot drie uur later begonnen de symptomen te verergeren met misselijkheid en braken.  Ze had ook diarree, een symptoom dat verband houdt met de Covid-19-infectie, maar haar symptomen verbeterden de volgende dag.  

Een commissie van deskundigen is van mening dat de toestand van de vrouw niet werd veroorzaakt door een ernstige allergische reactie op het vaccin, maar door nadelige nawerkingen.  “Na beoordeling van alle symptomen, bleek dat ze na de eerste 30 minuten verdwenen.  Ze was niet in shock.  Daarom kunnen we concluderen dat het geen ernstige shock of allergie voor het vaccin was, maar alleen de bijwerkingen ”, zo meldde Dr. Jurai Wongsawat, een vooraanstaand expert op het gebied van preventieve geneeskunde. 

In verschillende Thaise provincies zijn 13.464 mensen gevaccineerd met het vaccin van Sinovac, 119 van hen kregen te make bijwerkingen na vaccinatie – 59 mensen hadden een ontsteking rond de injectieplaats, één persoon had spierpijn, 19 mensen meldden misselijkheid, twee mensen hadden koorts, er waren zes gevallen van koude rillingen, één persoon voelde zich moe en 11 mensen hadden angina pectoris (is de medische term voor pijn op de borst of hartkramp).

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content te zeerst aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Centraal Thailand
Bron: prachachat.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!