Aantal Russische bezoekers in Phuket onmiddellijk gedaald, Phuket worstelt om oplossingen te vinden voor honderden gestrande toeristen zonder een cent op zak

PHUKET:- Het aantal Russische bezoekers in Phuket is onmiddellijk gedaald doordat twee Russische luchtvaartmaatschappijen die verantwoordelijk zijn voor een meerderheid van de vluchten naar het eiland, hun diensten moesten stopzetten vanwege sancties die door westerse landen aan Rusland zijn opgelegd vanwege de aanhoudende Russische invasie in Oekraïne.

De voorzitter van de toeristische associatie van Phuket, khun Bhummikitti Ruktaengam, plaatste op zijn Facebook pagina het volgende: “Twee luchtvaartmaatschappijen uit Rusland hebben hun diensten naar andere gebieden, waaronder Phuket, S7 – Siberian Airlines en Aeroflot Airlines geannuleerd.”

“De reden dat de vluchten zijn opgeschort, is vanwege Europese en Amerikaanse sancties waardoor ook de huurcontracten van vliegtuigen zijn gepauzeerd. Sommige reisbureaus hebben hun diensten stopgezet. Het luchtruim is beperkt en beperkt in conflictgebieden van Oekraïne en Rusland. Dus deze maken het boeken van tickets moeilijker, zo niet ronduit onmogelijk voor inwoners van beide landen, hoewel er nog steeds enkele routes zijn via de Verenigde Arabische Emiraten, zo verklaarde Bhummikitti.

“Het aantal Russische bezoekers in Phuket was vroeger erg hoog en sinds de heropening van Thailand voor buitenlandse toeristen vorig jaar met Thailand Pass, zijn Russen nummer één in termen van totale bezoekers. De meesten van hen maakten gebruik van directe vluchten vanuit Rusland en niet van vluchten via Dubai of andere landen in het Midden-Oosten die voorlopig nog actief zijn, hoewel ze ook binnenkort kunnen worden gedwongen te pauzeren vanwege sanctiegerelateerde problemen. Als gevolg hiervan is het aantal Russische bezoekers in één klap gedaald.”, zo verklaarde khun Bhummikitti.

“Bovendien is het vanwege de sancties en meerdere bedrijven die hun diensten voorlopig stopzetten, waaronder Visa, Mastercard, Paypal, American Express, Wise, Remitly en bankgerelateerde sancties met SWIFT bijna onmogelijk geworden voor Russen om toegang te krijgen tot hun banken en geld in Rusland, waardoor een aanzienlijk aantal van hen gestrand is zonder de mogelijkheid om te betalen voor vluchten naar huis naar Rusland of zelfs voor hotels of eten. 

Er zijn nog steeds enkele toeristen die erin zijn geslaagd om toegang te krijgen tot fondsen via cryptocurrency of kleine banken die niet het doelwit zijn van SWIFT, maar de mazen en grijze gebieden worden steeds meer door westerse landen gesloten, die Rusland onder druk zetten om het conflict te beëindigen, “zo legde Bhummikitti uit.

Bhummikitti heeft niet precies aangegeven hoeveel Russen in Phuket waren “gestrand” als gevolg van de sancties, merkt TPN-media op, maar zowel Samui als Pattaya hebben soortgelijke problemen met Samui gemeld, waarbij honderden Russen en Oekraïners worden vermeld, die geen vluchten naar huis konden krijgen vanwege beperkt luchtruim, hadden vanwege sancties zowel problemen bij het verkrijgen van vluchten als voor Russen financieel.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Pattaya News
Content: Olleke Bolleke in Zuid-Thailand  
Bron: The Pattaya News

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!