Pattaya introduceert haar vijfjarenstrategie om de stad te ontwikkelen als de ‘Toeristische Stad van de Toekomst’

PATTAYA:- De autoriteiten van Pattaya en Burapha Universiteit hebben samen het “Pattaya City Development Plan 2023-2027” opgesteld om Pattaya te ontwikkelen tot een toeristische stad van de toekomst, zo onthulde burgemeester Sonthaya Klunplome gisteren, 8 december.

Het plan is ontworpen om van Pattaya, volgens ambtenaren, de “Toeristische Stad van de Toekomst” te maken.

De vijfjarenstrategie zal gericht zijn op een evenwicht tussen economie en milieu, kwaliteitsaspecten van het leven, waaronder gezondheid, onderwijs, samenleving en milieu, en een toename van alternatieve loopbaanvaardigheden voor jonge generaties in het digitale tijdperk na de Covid-19-pandemie  .

De burgemeester zei: “Vanwege ongeveer twee jaar van de binnenlandse verspreiding van Covid19 virus moet Thailand op veel manieren een enorme ontwikkeling doormaken.  Voor Pattaya is de verandering enigszins in lijn met het NEO PATTAYA-plan dat we 3 jaar geleden zijn gestart voor duurzaam toerisme in de toekomst.”

“Daarom is deze vijfjarige ontwikkelingsstrategie gepland door alle gerelateerde sectoren en heeft het potentieel om het toeristische centrum van de EEG (Eastern Economic Corridor) en de huidige multiculturele levensstijl te ondersteunen om van Pattaya opnieuw een stad met internationale economische kansen te maken.”

Het plan zal worden voorgesteld aan de gemeenteraad van Pattaya, waarbij vijf hoofdtaken worden geïntroduceerd, waaronder: 

  1. Verbetering van de kwaliteit van leven en veiligheid.
  2. Verbeter de efficiëntie van de infrastructuur om de EEG te ondersteunen.
  3. bevordering van economische en milieuvriendelijke innovatie.
  4. Duurzaam beheer van natuurlijke hulpbronnen en milieu.
  5. Verbeter Pattaya City tot een moderne en zeer efficiënte organisatiestad

Het actieplan zal worden uitgevoerd onder de medewerking van het EEG-comité, het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen en Milieu, het ministerie van Digitale Economie en Samenleving, het ministerie van Openbare Werken en verschillende lokale gemeenschappen.  

Het zal zowel proactief als reactief zijn in overeenstemming met de nationale economische en sociale ontwikkeling, het toerismemasterplan en plannen voor investeringsuitbreiding in de oostelijke economische corridor (EEG), waaronder:

Economische herstelplannen: 
Zoals het promoten van binnenlands toerisme en lokale markten, het ontwikkelen van een gemakkelijk toegankelijk marketingplatform voor alle ondernemers, het ontwikkelen van de Naklua Community Market als een culturele, gemeenschaps- en natuurlijke toeristische attracties.

Plannen voor de ontwikkeling van vaardigheden van mensen: 
Zoals een vaardigheidstrainingsprogramma voor jonge generaties over Wellness Business, EV-auto’s, e-commerce, coderingsprogramma’s en robotprogramma’s, terwijl digitaal leren wordt opgezet op lokale scholen en internationale medische centra in Pattaya City, enz.

Milieuplannen: 
Zoals het aanleggen van een ‘Pocket Park’ om de levenskwaliteit van mensen te verbeteren, het ontwikkelen van Pattaya’s enige mangrovebos als ecotoeristische attractie, het verzorgen van grote bomen in heel Pattaya, enz.

Technologieplannen: 
Zoals het creëren van ‘Big Data’, het verzamelen van geïntegreerde data voor stadsbeheer en veiligheid, digitale volksgezondheid, enz.

Infrastructuurplannen: 
Zoals het bouwen van een lightrail/tram ter ondersteuning van het EEG-vervoer, het duurzaam oplossen van waterproblemen, het ontwikkelen van openbare veiligheids- en bewakingssystemen, enz.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock
Content: Olleke Bolleke in Oost Thailand 
Bron: Pattaya News

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!