Olifanten in Patthalung helpen de lokale bevolking om het vitale Pak Rang kanaal vrij te maken van puin

PATTHALUNG:- Nadat een enorme overstroming in de Vital Pak Rang rivier grote schade had aanricht, zijn er door de functionarissen van Patthalung olifanten van de lokale bevolking ingezet om het Vital Pak Rang kanaal vrij van obstructies te maken, enorme rotsen blokkeerde deze belangrijke stroom.

Het kostte functionarissen, monniken en de lokale bevolking vier dagen om met hulp van de olifanten om rotsen weg te slepen die het Pak Rang-kanaal blokkeerden, dat een waterbron is voor nabijgelegen dorpen en landbouw.

De plotselinge overstromingen van 1 december veroorzaakten niet alleen de rotsblokkade, maar richtten ook grote schade aan in de negen aangrenzende districten in de provincie.

Een lokaal team dat bestond uit de drie olifanten genaamd “Chok”, “Tokyo” en “Tukta”, besteedde vier opeenvolgende dagen aan het opruimen van de waterweg.  De missie eindigde begin deze week met succes, terwijl de overstromingssituatie in het gebied begint te verminderen nadat de regens drie dagen geleden zijn gestopt.

Het provinciale bureau voor rampenpreventie en -beperking zei dat zware regenval op 1 december schade aanrichtte aan 9.411 huishoudens en 22.299 rai landbouwgrond.  

Ondertussen zijn vier districten uitgeroepen tot rampgebieden: Mueang, Khuan Khanun, Kong Ra en Srinakarin.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Zuid Thailand 
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!