Generaal Prawit zet Noord, Noordoost op de lijst met één zeer strenge overstromingswaarschuwing terwijl supertyfoon Noru zich richt op Thailand

PHETCHABUN:- Waarnemend premier generaal Prawit Wongsuwan was in Phetchabun aanwezig om toezicht te houden op de voorbereidingen voor overstromingen terwijl de supertyfoon Noru op weg is naar Thailand. 

De verwachting is dat Noru dinsdag boven Vietnam aan land zal komen voordat hij een of twee dagen later Noord- en Noordoost-Thailand zal binnenvallen. Prawit bezocht Phetchabun, dat op de lijn van de supertyfoon ligt, samen met de minister van Onderwijs en de minister van digitale economie en samenleving. 

De delegatie werd geïnformeerd over de situatie door het nationale bureau van waterbronnen, het NWRO, zo vertelde generaal Kongcheep Tantravanich, zijnde de woordvoerder van Prawit. 

Het bezoek komt een maand nadat de lokale bevolking in het stroomgebied van de Pa Sak in Phetchabun de ergste overstromingen in 60 jaar heeft meegemaakt. Gisteren hoorde de delegatie berichten over de voorbereidingen voor overstromingen door de gouverneur van Phetchabun en lokale regeringsleiders. 

Prawit gaf de NWRO en de lokale ministeries van Binnenlandse Zaken opdracht om de effecten van de supertyfoon nauwlettend te volgen. Lokale functionarissen kregen de opdracht om te coördineren met het Koninklijk irrigatie departement en andere overheidsinstanties en voorbereidingen te treffen voor het vrijgeven van water uit dammen om de zware regenval van Noru op te vangen.

Deze instanties werden direct in staat van paraatheid gebracht om noodhulp en drainage in overstroomde gemeenschappen te bieden. Ze kregen ook de opdracht om de waterstanden in de Chao Phraya-dam en grote rivieren zoals de Yom, Wang en Mool nauwlettend in de gaten te houden. 

Prawit gaf ook de lokale agentschappen de opdracht om te coördineren met de autoriteiten in Bangkok en de omliggende provincies om de Chao Phraya rivier te voorkomen dat de rivier in de hoofdstad overstroomt.

Los daarvan gaf hij de NWRO en relevante overheidsinstanties de opdracht om de herstelmaatregelen te bespoedigen voor Phetchabun-boeren die beschuldigd worden van het binnendringen van bossen in Nam Nao, Khao Khor en Phu Thab Berg.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Centraal-Thailand
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!